Haberler

Yabancılara Gayrimenkul Satışının Ürkütücü Boyutlara Ulaştığı İddiası

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay, Türkiye'de Yabancıların Satın Aldığı Gayrimenkul Adedi ve Kapsadığı Alanın Ürkütücü Boyutlarda Olduğunu İleri Sürdü.

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay, Türkiye'de yabancıların satın aldığı gayrimenkul adedi ve kapsadığı alanın ürkütücü boyutlarda olduğunu ileri sürdü.

Parti binasında basın mensuplarına yabancılara gayrimenkul satışları konusunda açıklamalarda bulunan Alpay, istatistiki bilgilere göre en fazla satışın Yunan uyruklu vatandaşlara yapıldığını söyledi. Yabancıların satın aldığı gayrimenkul adedi ve kapsadığı alanın ürkütücü boyutta olduğunu ileri süren Alpay, "Yunan uyrukluların aldıkları gayri menkullerin yüzde 90'ı İstanbul, İzmir ve Bursa illerinde kilitlenmiştir. Şimdilerde, Türkiye üzerinde siyasi oyunlar peşinde olan her kesimin sınırsız bir serbesti içinde olduğu ülkemiz ayaklarımızın altından kayıp gitmektedir. 2003 yılında yabancılara toprak satışının serbest bırakılmasından sonra Türkiye'nin Suriye ile sınır bölgesinde yer alan Hatay, Kilis ve Mardin illerimizde Suriye'nin yönlendirdiği şahıslar geniş araziler satın aldılar. Ülkemizde yabancılara ait toplam alan 269 bin 296 dönüm olup, bu alanın 241 bin 451 dönümü Suriye uyruklulara aittir. Suriye uyrukluların gayri menkullerinde ağırlık ise Hatay ve Kilis illeri hudutları içindedir" dedi.

Alpay, Adana'daki taşınmaz satışlarında AB ve Alman yurttaşları miktarı küçük konutlar satın alırken, Fransız, Lübnan ve Suriye uyruklu yabancıların geniş tarım arazileri satın almaya yöneldiklerini ifade ederek, "İçlerinde önemli sayıda Ermeni sermayesi destekli olanlar vardır. Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde Türk hükümetinin yabancılara toprak satışını serbest bırakması, 1930'lu yıllarda çıkarılan 'karşılıklılık' yasalarının yürürlükten kaldırılmasından sonra Suriye uyrukluların özellikle Türkiye'nin güney illerinde geniş topraklar satın almaya, yerleşmeye ve yönetimlerde görev almaya başlamaları gelecekte Türkiye'nin toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını tehlikeye sokacak gelişmelere, ardından muhtemel bir kaosa davetiye çıkartabilir. Manidar olan, yabancılar özellikle Suriye uyruklu Araplar, Süryaniler ve Ermeniler 'toprağa hücum edercesine saldırıya geçerek, sahip olurken' TC kimliği taşıyan hiçbir yurttaşın buna karşı aynı ülkede, örneğin Suriye'de hiçbir arazi satın alma girişiminde bulunmamaları, gelecekte Türkiye'nin aleyhine olabilecek siyasi sorunları da gündeme taşımıştır" diye konuştu.

(Nİ-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title