Haberler

'Yabancılar Büyümeyi Daha Düşük Bekliyordu'

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 'Türkiye ilk defa 21 çeyrekten beri büyüyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa oluyor. Yani Türkiye sürdürülebilir büyümeyi yakaladı.' dedi.

3. Neden? İlerleme olmuş tekrar gerileme olmuş. Türkiye iniş çıkışları fazla olan bir ülke. Halbuki böyle olmaması lazım.

Türkiye ilk defa 21 çeyrekten beri büyüyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa oluyor. Yani Türkiye sürdürülebilir büyümeyi yakaladı. Ortalaması da yüzde 7-7,5 var. Avrupa ülkeleri içinde en yüksek büyüme oranı Türkiye'de. Batılıları da etkiliyor.

Yabancı ekonomistler dahil Türkiye'nin 2007'nin ilk çeyreğindeki büyümesini daha düşük bekliyorlardı. Biz de yüzde 5 koyuyoruz hedefleri. Herkesi hayrete düşüren bir büyüme ile karşılaştık. Bu Türk milletinin ayrıcalığıdır. 6,7'lik büyüme. (Nasıl olur da bu kadar büyüme gösteriyorsunuz) diyorlar. Oldukça etkileniyorlar.''

Kemal Unakıtan, ''Bilişim sektörüne teşvik getiriyoruz. Bunu hazırladık. Hükümette kabul ettik. İmzaları da tamamladık. Meclis'e sunacağız'' dedi.

Bakan Unakıtan, bilişim sektöründeki yazılım ürünleri hariç sektörün ithalatının 2.6 milyar dolar, ihracatının ise 84 milyon dolar olduğunu belirterek, bilişim sektöründe stratejik kararlar alacaklarını ifade etti.

Bakan Unakıtan, Petkim'in ihalesinin başarıyla tamamlandığını belirterek, en yüksek teklifi veren TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu'nun ihaleyi kazandığını hatırlattı.

İhalenin Rekabet Kurulu'na gideceğini ifade eden Bakan Unakıtan, şöyle konuştu:

''Rekabet Kurulu inceleyecek. Daha sonra Özelleştirme Yüksek Kuruluna gelecek. Özelleştirme Yüksek Kuruluna gelmeden önce idaremiz prosedür gereği Türkiye'deki ilgili kurum ve kuruluşların hepsinden bu özelleştirme ile ilgili bilgi alacak. Bu bilgilerin neticesine göre kararını Özelleştirme Yüksek Kuruluna gönderir. Kabul eder ya da reddeder. Şimdiye kadar yaptığımız özelleştirmelerin hepsi Türkiye'nin milli menfaatlerine uygun şekilde yapıldı. Bundan sonra da Türkiye'nin milli menfaatleri neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket edilecektir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title