Haberler

Yabancı Yatırımda 25.8 Milyar Dolarlık Net Giriş

Türkiye En Fazla Doğrudan Yatırım Yapılan Gelişmekte Olan Ülkeler Arasında 5. Sırayı Aldı. MB'na Göre, Doğrudan Yabancı Yatırımlarda 2007 Mart Ayı İtibariyle 25.8 Milyar Dolar Net Giriş Sağlandı.

Türkiye en fazla doğrudan yatırım yapılan gelişmekte olan ülkeler arasında 5'inci sırada yer aldı. Merkez Bankası verilerine göre, doğrudan yabancı yatırımlarda 2007 yılının Mart ayı itibariyle 25.8 milyar dolar net giriş sağlandı.

Merkez Bankası verilerine göre doğrudan yabancı yatırımlar 2006 yılında toplam sermaye girişlerinin üçte birinden fazlasını oluşturdu. Yılın ilk üç ayında net giriş miktarı da 7.9 milyar dolar oldu. Doğrudan yabancı yatırımlar cari açığın finansmanı içinde en yüksek paya sahip kalem haline geldi. Cari açığın sürdürülebilirliği açısından önemli bir kalem olan yabancı yatırımlarda performansın devam edeceği öngörüldü.

HOLLANDA İKİNCİ SIRADA

Merkez Bankası verilerine göre, yatırım yapan ülkeler bazında Avrupa Birliği 14.9 milyar dolar ile ilk sırayı aldı. Geçen yıl Hollanda, 5.2, Belçika 3.5, Yunanistan 2.8, Avusturya 1.1, İngiltere 0.9, Fransa 0.4, Almanya 0.4, Lüksemburg 0.2, İtalya 0.2, AB (Diğer) 0.2, Körfez ülkeleri 1.8, ABD 0.7, diğer ülkeler de 0.5 milyar dolar yatırım gerçekleştirdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title