Haberler

Yabancı Yatırımcılar Antalya'ya Göz Dikti

"Growtech Eurasia Tarım Etkinlikleri" Çerçevesinde Antalya'da Düzenlenen "Topraksız Tarım" Konulu Toplantıya Katılan Otoriteler; "Son Yıllarda Pek Çok Yabancı Yatırımcı Tarafından Milyonlarca Dolar Harcanarak Antalya'da Modern Seralar Kurulduğunu Belirtti ve Bu Yatırım Olanaklarının Yerli Yatırımcılar İçin de İyi Bir Fırsat Olacağının Altını Çizdi."

"Growtech Eurasia Tarım Etkinlikleri" çerçevesinde Antalya'da düzenlenen "topraksız tarım" konulu toplantıya katılan otoriteler; "son yıllarda pek çok yabancı yatırımcı tarafından milyonlarca dolar harcanarak Antalya'da modern seralar kurulduğunu belirtti ve bu yatırım olanaklarının yerli yatırımcılar için de iyi bir fırsat olacağının altını çizdi."

Binlerce dönüm arazi üzerine modern tekniklerle sera kuran yabancı yatırımcılar, kalite standartlarına uygun üretim yaparak dünyaya Türkiye'den meyve ve sebze ihraç ediyor. Topraklı tarıma nazaran yaklaşık yüzde 40 daha kaliteli ve daha fazla ürün sağlanan topraksız tarım, Türkiye'nin tarım merkezi Antalya'da yepyeni bir sanayi kolu yarattı.

Bugün itibariyle 300 bin dönüm sera arazisi bulunan Antalya, tüm Türkiye'deki sera arazisi toplamının yüzde 50'sini bünyesinde barındırıyor. Yüksek maliyetlerle kurulan modern seralar; sahip olduğu kontrol edilebilir ortam şartları sayesinde, doğal risklerden uzak üretim olanağı sağlıyor.

Seralarda, yalnızca, bitkinin ihtiyaç duyduğu doğal iklim ve beslenme şartları sağlanarak, tamamıyla sağlıklı ve uluslararası standartlarda üretim gerçekleştiriliyor. Bilgi ve teknolojinin en üst düzeyde kullanıldığı modern seralarda ziraat mühendisi, biyolog ve kimyager gibi nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyuluyor. Dolayısıyla, her geçen gün artan sera yatırımları, aynı zamanda büyük bir istihdam olanağı da sağlıyor.

Toplantıda topraksız tarım konusunda çarpıcı ekonomik bilgiler veren yetkililer, tarım-sanayi entegrasyonu ve Türkiye'nin entegrasyon sürecinde yaşadığı sorunlar hakkında da bilgi verdi.

Seracılık teknolojisi ile ilgili dünyadaki son gelişmelerin sergileneceği ve yatırımcılara rehber olacak önemli konferansların düzenleneceği 6.Growtech Eurasia Fuarı, 30 Kasım - 3 Aralık tarihlerinde Antalya Expo Center'da gerçekleşecek. 17 ülkeden 93 yabancı firmanın katılacağı Fuar'a yaklaşık 30.000 profesyonelin, yerli ve yabancı yatırımcı sera sahibinin katılması bekleniyor.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title