Haberler

Yabancı Uzmanlardan Denetim Elemanlarına Eğitim

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Düzenlediği ve Avrupa Birliği (AB) Destekleme Projesi Tarafından Finanse Edilen 'Yapı Malzemeleri Piyasası Gözetim ve Denetim Desteği Semineri' Van'da Başladı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın düzenlediği ve Avrupa Birliği (AB) Destekleme Projesi tarafından finanse edilen 'Yapı Malzemeleri Piyasası Gözetim ve Denetim Desteği Semineri' Van'da başladı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) hizmet binasındaki Tuşba Salonu'nda düzenlenen seminere Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır Bayındırlık ve İskan Müdürlükleri'nde görev yapan denetim elemanları katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Van Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Burhan Erez, bakanlığın 'Yapı Malzemeleri Yönetmeliği' çerçevesinde tertiplediği seminerlerin 10 ilde düzenleneceğini ve organizasyona 81 ildeki Bayındırlık ve İskan Müdürlükleri denetim elemanlarının katılacağını söyledi. Erez,

seminerin 5 gün devam edeceğini ve son gün gerçekleşecek toplantıya sektör çalışanlarının da katılacağını belirtti.

Merkezi İngiltere'de bulunan Yapı Malzemeleri Alanındaki Piyasa Gözetimi ve Denetiminin Desteklenmesi Birimi'nin Birleşik Krallık Proje Lideri Tariq Nawaz'ın, gün boyu denetim elemanlarına 'Yapı malzemeleri direktifine genel bir bakış', 'Avrupa mevzuatları', 'Talimatlar ve teknik şartnameler', 'Onaylanmış kuruluşlar ve CE işareti için teyit prosedürleri' konularında bilgi vereceği bildirildi.

East Sussex Eyalet Meclisi Ticaret Standartları Daire Başkanlığı Yöneticisi Pail Allen'ın ise seminerin ikinci günü 'Birleşik Krallık'ta piyasa gözetim ve denetiminin arka planı', 'Tüketici malları güvenlik yönetmeliği' ve 'AB düzeyinde piyasa gözetimi ve denetimi' başlıkları altında sunum yapacağı belirtildi.

Seminerin üçüncü gününde ise Yapı İşleri Mühendisleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı David Gibson tarafından katılımcılara 'İnşaat sahalarında yapı denetimi ile piyasa gözetimi ve denetimi' ile 'Piyasa gözetimi, denetimi ve saha denetimi' konularında bilgi verileceği kaydedildi.

Seminerin dördüncü ve son gününde ise uygulamada ne yapılması gerektiğine ilişkin denetim elemanlarından 3 ayrı grup oluşturulacağı ve her grubun 3 uzman eşliğinde depolar ve üretici tesislerinde saha çalışması yapacağı açıklandı.

Sertifikaların ise akşam saatlerinde düzenlenecek bir törenle dağıtılacağı ifade edildi.

(ŞA-AKK-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title