Haberler

Yabancı Öğrencilerin Mezuniyet Sevinci

Ankara Üniversitesi TÖMER Samsun Şubesi'nde 10 aylık Türkçe eğitim kursunu tamamlayan Moğolistan, Bulgaristan Afganistan, Azerbaycan ve Ahıska uyruklu 86 öğrenci, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Samsun Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, TÖMER Samsun Şube Müdürü Nilgün Erzincan ve öğrenciler katıldı. 1992 yılından bu yana uygulanan, Türk Cumhuriyetleri ile 57 ülke ve topluluğun dahil olduğu Büyük Öğrenci Projesi çerçevesinde yürütülen öğrenci değişimi kapsamında Samsun'da 10 aylık Türkçe kursunu tamamlayan 86 öğrenci, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

TÖMER Samsun Şube Müdürü Nilgün Erzincan, öğrencilerin 10 aylık eğitimin ardından mezuniyet belgelerini almaya hak kazandıklarını ve kusursuz bir eğitim aldıklarını kaydetti.

Törende, öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ise ilgiyle izlendi. Türkçe tiyatro oyunu ve skeç sahneleyen öğrenciler, Türkçe şiir okuyup, kendi dillerinde şarkılar seslendirdi. Törende Avrupa Şampiyonası yarı final maçında Almanya ile karşılaşacak olan A Milli Takım için tezahüratta bulunan öğrenciler, sertifikalarını Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İsbirli'den aldı.

(İG-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title