Haberler

Yabancı Öğrencilerin Mezuniyet Coşkusu

Ankara Üniversitesi Tömer Bursa Şubesi'nde eğitim gören 19 farklı ülkeden 201 öğrenci, Bursa Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu'nun desteğiyle düzenlenen törende mezuniyet coşkusu yaşadı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu'nda düzenlenen tören kapsamında Irak, Kırgızistan, Kazakistan, Afganistan ve Arnavut Makedon öğrenciler tarafından kendi ülkelerinin yiyecek, giyim ve kültürlerini tanıtan stantlar açıldı. Törende konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Türkiye'nin geçmişi ve bugünüyle güçlü ve adaletli bir ülke olduğunu belirtti. Türkiye'nin kuruluşunun 100. yılında da gelişmiş ülkeler arasında yerini almak için tüm enerjisiyle çalıştığını söyleyen Başkan Pala, "Bizler Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar Türkçe konuşulabilen bir coğrafyanın insanlarıyız. Buralarda Türkçe konuşmak her geçen gün önemli hale geliyor. Dünyanın en uçsuz bucaksız yerlerinde açılan okullar sayesinde Türkçe konuşulmaya ve Türkiye bayrağı dalgalanmaya başladı. Bursa'ya gelen yabancı öğrenciler de insanımızın misafirperver olduğunu yakından gördü. Misafir olduğunuz Bursa da geçmişi, tarihi ve ekonomisiyle ülkemizin önemli kentlerinden birisidir. Bu şehri iyi tanımanızı istiyoruz" dedi.

Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şube Başkanı Veysel Babayiğit ise, eğitim almak için ülkemize gelen ve Türkiye Türkçesini başarıyla öğrenen 201 öğrencinin mezuniyet törenini büyük bir mutlulukla gerçekleştirdiklerini ifade etti. Babayiğit, öğrencilere sadece Türkiye Türkçesi öğretmediklerini, okutmanlarıyla yeri geldiğinde ağabeylik, annelik ve babalık yaptıklarını, yüksek bilgi donanımıyla mezun olmaları için çalıştıklarını söyledi.

Öğrenciler adına konuşan Afganistanlı Armanbek İşçi, Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklarından Öğrenci Getirme Projesi kapsamında Türkiye'ye geldiklerini dile getirdi. Türkiye yolculuğuna başlarken tüm öğrencilerin gönlünde tedirginlik olduğunu belirten İşçi, "Bursa'ya geldikten, eğitimlere başladıktan ve birbirimizi tanıdıktan sonra alıştık. Hatta yabancı olduğumuzu bile unuttuk. Bunda okutmanlarımızın ve Bursa halkının katkısı büyüktür. Tüm arkadaşlarım adına tüm kurumlara ve Bursa halkına teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ve Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şube Başkanı Veysel Babayiğit tarafından mezun olan öğrencilere başarı belgeleri verildi. Daha sonra öğrenciler tarafında hazırlanan programa geçildi. Kırgız öğrenciler yaptıkları skeçlerle izleyenleri kahkahaya boğdu. Şiirlerin okunduğu, şarkıların söylendiği mezuniyet töreninde, öğrenciler doyasıya eğlendi. Törenin sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan kendi ülkelerine ait yemekler katılımcılara ikram edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title