Haberler

Yabancı Öğrencilerden Hayvan Barınağına Ziyaret

Muğla’da, yabancı öğrenciler Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Dalyan barınağını ziyaret etti.

Muğla'da, yabancı öğrenciler Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Dalyan barınağını ziyaret etti.

Dalyan Mahallesine tatil için gelen İstanbul İnternational Community School'da eğitim gören 34 öğrenci, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAKDER) barınağına ziyarette bulundu. Öğrencilere, hayvan sevgisi, hayvanları korumanın ve bakımevlerinden hayvan sahiplenmenin önemi hakkında bilgiler verildi.

Ziyarette öğrencileri Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, DOHAKDER Başkanı Mebrure Kuzey Blom ve gönüllüler karşıladı. DOHAKDER Başkanı Blom, derneğin çalışmaları ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Dalyan'da yaşayan gönüllüler ve Ortaca Belediyesinin katkıları ile barınağı ayakta tuttuklarını belirten Blom, veteriner ve mama desteği sağladığı için Belediye Başkanı Hasan Karaçelik'e teşekkür etti.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, gönüllüler ile birlikte hayvanları korumak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, yabancı öğrencilerin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Karaçelik; "Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeni ile öğrenciler barınağımızı ziyaret etti. Bu hafta hayvanların korunmasına dikkat çekilmesi açısından önemli bir hafta. Türkiye'deki konsolosluk ve büyükelçiliklerde çalışanların çocuklarının Dalyanımızı ve barınağı ziyaret etmesi bizi çok mutlu etti. Yıllardır hem gönüllüler hem de belediye olarak Dalyan barınağına çok ciddi katkılarda bulunuyoruz. Hayvanlarımızı rehabilite etmeye, korumaya çalışıyoruz. Bundan sonrada gönüllüler ile birlikte hayvanlarımızı korumak için elimizden gelen yardımı yapacağız." diye konuştu.

Okullarında Kanada, Rusya, Irak, İran, Kore, Almanya ve birçok ülkeden öğrenciler olduğunu aktaran İstanbul İnternational Community School öğretmeni Brenda George; "4 günlük Dalyan ziyaretimiz çok güzel geçiyor. Okulumuzdan 34 öğrenci ile bu turu düzenledik. Bölgenin güzelliklerini keşfediyoruz. İztuzu Plajı, Kaunos Antik Kenti, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ettik. Öğrencilerimizin, hayvanları sevmenin ve korumanın önemini anlamasını istiyoruz. Onun için Dalyan'da bu güzel barınağı ziyaret ettik. Son olarak bir ilkokulu ziyaret edeceğiz. Öğrencilerimizin buradaki çocukları tanımalarını ve kaynaşmalarını istiyoruz. 5 yıldır okul olarak bu turları düzenliyoruz. Bu bölgede her yıl yeni aktiviteler ile çok güzel zaman geçiriyoruz. Tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini keşfediyoruz. Burada da sokak hayvanlarının korunması öğrencilerimizin çok hoşuna gitti, yetkilileri kutluyorum." dedi.

Dalyan'nın tarihi, doğası ve kültürü ile çok harika bir yer olduğunu söyleyen öğrenci Emily Nur Acar ise şunları kaydetti;

"Barınağı ziyaret etme şansımızda oldu. Burada hayvanların koruma altına alındığını görmek çok güzel, biz geldiğimizde buradaki personel mamalarını taşıyordu. Köpekler çok tatlı, bu barınakta onlar için çok iyi bir yer, bakımı yapılıyor, yemeklerini yiyebiliyorlar. İnsanlar gelip burada onları sevebiliyor, sahiplenebiliyor. Bence burası harika bir yer." - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Dalyan Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title