Haberler

Yabancı Doktorda Geri Adım

Hükümet Yabancı Doktorların Türkiye'de Çalışmasına Olanak Sağlayan ve Cumhurbaşkanı Sezer Tarafından Veto Edilen Yasada Geri Adım Attı. Daha Önce Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sezer'in Veto Ettiği Maddelerin Çıkarıldığı Yasa Genel Kurul'da Kabul Edildi.

Hükümet, yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına olanak sağlayan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen yasada geri adım attı.

Yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına olanak sağlayan yasa, Cumhurbaşkanı Sezer'in veto gerekçelerine aynen uyularak TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yabancı doktorların Türkiye'de çalışması, doktorlara zorunlu mali sorumluluk sigortası, şef ve şef yardımcılarının atamalarının oluşturulacak jüri tarafından yapılması, anestezi teknisyenlerinin anestezi uzmanı olmayan yerde ameliyathanelere girmesini öngören hükümler daha önce Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yasadan çıkarılmıştı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title