Haberler

Yaban Hayvanları İçin Meyve Fidanı Dikildi

Çankırı'da yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarının korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amacıyla meyve fidanı dikildi.

Çankırı'da yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarının korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amacıyla meyve fidanı dikildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabit Erşahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Çankırı Şube Müdürlüğü tarafından Doğantepe mevkisinde yapılan fidan dikme töreninde, bu tür çalışmaların artırılması gerektiğini söyledi.

Gerçekleştirilen çalışmanın doğal hayat açısından önemli olduğunu belirten Erşahin, "Bu tür çalışmaları çok önemsiyorum ve yaygınlaştırılması gerekli diye düşünüyorum. Doğanın dengesinin korunması, yaşamın sürekliliği açısından önemli." dedi.

Etkinliğin öğrencilerin eğitimini olumlu etkileyeceğini dile getiren Erşahin, öğrenciler için bunun uygulama eğitimi olacağını ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürü Hasan Kozan da yaban hayvanların doğal ortamlarında yaşamalarını sürdürmeleri için bin meyve fidanını toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Çalışma hakkında bilgi veren Kozan, şunları kaydetti:

"Proje yaban hayvanlarının yaşam alanlarının korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Genel müdürlüğümüzce ağır kış şartlarında yaban hayvanları için gerekli olan besin ihtiyacını karşılayabilmek maksadıyla yemleme çalışmaları yürütülmektedir. Bu kış 6 bin 950 kilogram yem, kurumumuz ve avcı dernekleri tarafından doğaya bırakıldı ancak bu, hayvanların davranışları üzerine negatif etki yaptığından ağır kış koşulları haricinde kesinlikle tercih edilmemektedir. Türlerin korunmasının en etkin yöntemi, onları yaşam ortamları ile korumaktır. Yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarında varlıklarının devam etmesinin sağlanması büyük önem taşımaktadır."

Kozan, dikimi yapılan fidanların alıç, muşmula, erik, ahlat, ardıç ve kuşburnu olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Orman Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla fidanların dikimi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Karatekin Üniversitesi Çankırı Kozan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title