Haberler

WTA İstanbul Cup 2008 Tenis Turnuvası

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup'ta finale yükselen ilk isim Polonyalı Agnieszka Radwanska oldu. Turnuvanın 2 numaralı seri başı raketi olan Radwanska, final vizesi için 8 numaralı seri başı Tsvetana Pironkova ile karşılaştı. Polonyalı raket rakibini 7-6, 3-6 ve 6-1'lik setlerle 2-1 mağlup ederek, adını finale yazdırdı.

2 saat 17 dakika süren maçın ilk seti en çekişmeli olanıydı. İlk 4 oyun sonunda Pironkova 3-1 öne geçti. Ancak Bulgar raket bu üstünlüğünü koruyamadı ve Radwanska skoru eşitledi (3-3). Eşitlik 6-6'ya kadar devam etti. Tie-break setinde Pironkova üst üste basit hatalar yapınca, 7-1'lik skor Radwanska'ya ilk seti kazandırdı.

İkinci sette üstün olan Pironkova'ydı. Etkili fore hand'leriyle Bulgar raket, üst üste puanlar kazanarak seti 6-3 aldı ve skora denge geldi.

Maçın galibini belirleyecek üçüncü sette muhteşem bir performans ortaya koyan Radwanska, durumu 5-0 yaptıktan sonra seti de 6-1 kazanarak korttan 2-1 galip ayrıldı. Oyunun bu bölümünde file önüne geldiği her pozisyonda puan almasını bilen Radwanska, rakibini de sürekli basit hataya sevkeden vuruşlar yaptı.

Pironkova galibiyetiyle finale yükselen Radwanska, 2008'deki ikinci finaline çıkacak. Polonyalı raket, final oynadığı Pattaya turnuvasında şampiyon olmuştu.

(MFS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title