Haberler

Wrc 5. Türkiye Rallisi Sona Erdi

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 8. ayağı olan 5. Türkiye Rallisi, Finlandiyalı pilotların şampiyonluğu ile sona erdi. Dereceye giren pilotlara kupaları, Kemer'deki servis alanında düzenlenen törenle verildi.

Antalya-Kemer-Kumluca üçgeninde 12 Haziran'da başlayan Dünya Ralli Şampiyonası'na (WRC) Finlandiyalı pilotlar damgasını vurdu. BP Ford Abu Dhabi Wrold Rally Team adına yarışan Mikko Hirvonen birinciliği alırken, ikinciliği yine aynı takımdan Jari Matti Latvala aldı. Kemer'de daha önce iki kez birincilik alan Fransız Citroen Takımı pilotu Sebastien Loeb ise üçüncü oldu.

Ödül töreninde yerli yabancı çok sayıda yarış sever Ralli Servis alanını doldurdu. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, Kumluca Kaymakamı Abdullah Aslaner, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker de ödül töreninde hazır bulundu. Kupa törenini çok sayıda medya mensubu izlerken, özellikle Finlandiya'dan gelen yarış severler marşlar ile Hirvonen ve Latvala'ya destekte bulundu.

WRC 5. Türkiye Rallisi'nin galibi Mikko Hirvonen'in platforma gelişi sırasında üzerinde ''100'' rakamı yazılı Ford takımı çalışanları aracın etrafını sardı. 100 rakamının, Ford takımının son 100 yarışın tamamından puan almasını simgelediği öğrenildi.

5. Türkiye Rallisi'ni birincilikle bitiren Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen ikilisine kupalarını Antalya Valisi Alaaddin Yüksel verdi. İkinci olan Jari Matti Latvala-Mikka Anttila ikilisine de kupalarını Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Veli Yavuzcan verdi. Yarışın üçüncüsü Sebastien Loeb-Daniel Elena'ya ise kupalarını Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan verdi. Dereceye giren pilotlar başarılarını platformda şampanya patlatarak kutladı.

(KK-SÇ-MFS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title