Haberler

Wp7s İçin Tek İçerik Kaynağı Marketplace

Microsoft, Windows Phone 7 Series Yüklü Cihazlara Üçüncü Şahıs Yazılımları İndirebilmenin Tek Yolu Olarak Marketplace'i Gösterdi.

Microsoft'un yeni mobil işletim sistemi Windows Phone 7 Series, ilk duyurulduğu günden itibaren büyük heyecan uyandırmıştı. Kısa sürede detayları bir bir açıklanan WP7S, kullanıcıları hayal kırıklığına yaratan yeni kısıtlamaları beraberinde getiriyor. Her ne kadar Microsoft bu durumu, güvenlik tedbirleri çerçevesinde atılmış adımlar olarak ifade ediyor olsa da epey tepki çekecek gibi görünüyor.


Windows Phone 7 Series için Marketplace'i sizlere burada yer alan yazımızda duyurmuştuk.



Yazılım devi tarafından yapılan açıklamalara göre, Windows Phone 7 Series cihazlar, üçüncü şahıs yazılımlara sadece Marketplace üzerinden ulaşabilecek. Hem yazılım geliştiriciler hem de kullanıcılar için çeşitli olumsuzlukları beraberinde getirecek olan bu durum, Apple tarafında iPhone için de uygulanan bir güvenlik tedbiri.


Marketplace'deki WP7S uyumlu yazılımları, bilgisayar üzerinden inceleyebilmek mümkün olacak.



Bu tutumu ile geliştiricileri Marketplace'e mahkûm eden Microsoft bu şekilde üçüncü şahıs yazılım etkinliğini de kendi kontrolünde tutmuş olacak. Hatırlanacağı üzere Mobile World Congress 2010 etkinliğinde yapılan duyuruda firma, yeni sistem için tüm özellikleri ön yüklü olarak barındıran ve üçüncü şahıs yazılımlara genel manada ihtiyaç duymayan bir sistem ifadelerini kullanmıştı. Sisteme dair diğer çarpıcı durumlar ise şu şekilde:

Marketplace üzerinde yer alan oyun ve uygulamaların deneme sürümleri tam sürümler halinde kısıtlı bir süre ve özellikler ile sunulacak. Kullanıcı beğendiği içeriği satın aldığı takdirde sadece kilit açılmış olacak. Yeni bir indirme yapılmayacak.
Geliştiricilerden alınan yıllık 99 $'lık ücret aynı şekilde devam edecek. 99 dolarlık ödeme ile sadece 5 adet Windows Mobile 6.5 uyumlu yazılımı barındırmak mümkün olacak.
indirilen yazılımları tekrar indirmek ve Marketplace üzerinde yer alan bir yazılımın güncel versiyonunu yeniden Marketplace'e yüklemek ek bir ücret gerektirmeyecek.
Geliştiriciler ücretsiz uygulamalar yahut reklam içerikli yazılımlar sunmak için de Microsoft'un onayının yanında 99 dolarlık ücreti ödemek zorunda.
Yazılımları bilgisayarınızdan beğenip cep telefonunuza göndermek ve daha sonra Marketplace'den otomatik olarak indirmek mümkün olacak.

Yazan :
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title