Haberler

Wınograd Raporu'nun Lübnan'daki Yankıları

Lübnan'daki Siyasi Kriz Nedeniyle Geçtiğimiz Yıl Kabinedeki Diğer 5 Şii Bakanla Birlikte İstifasını Sunan Hizbullahlı Lübnan Çalışma Bakanı Tarad Hamade, İsrail'de Lübnan Savaşı'nı Soruşturmakla Görevli Winograd Komisyonu'nun Nihai Raporunu Değerlendirdi.

Lübnan'daki siyasi kriz nedeniyle geçtiğimiz yıl kabinedeki diğer 5 Şii bakanla birlikte istifasını sunan Hizbullahlı Lübnan Çalışma Bakanı Tarad Hamade, İsrail'de Lübnan Savaşı'nı soruşturmakla görevli Winograd Komisyonu'nun nihai raporunu değerlendirdi.

Winograd Komisyonu'nun, hazırladığı raporla bütün dünyanın bildiği gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdiğini söyleyen Hamade, "Hizbullah'ın İsrail'e karşı kazandığı zafer sonrasında Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı dahil birçok kişi istifa etmek zorunda kaldı. Eğer ABD'nin sağladığı destek olmasa Olmert hükümeti bile düşme aşamasına gelmişti. Ancak bazı Araplar ve Lübnanlı siyasiler ise bu büyük zaferi idrak edemediler. Düşmanın bile kabul ettiği bu zaferi bazı Arap ülkeleri ve Lübnanlılar hala

kabul etmiyorlar" diye konuştu. Hizbullah'ın, bölgede yeni bir savaş bekleyip beklemediği yönündeki bir soruyu ise, bir çok askeri uzmanın, İsrail'in son olarak aldığı yenilgiyle 'yaşlanmış' bir ordu haline geldiğini ve her anlamda kendisini yeniden toparlayabilmesi için 5-7 yıl arası bir süreye ihtiyacı olduğunu söyleyerek yanıtlayan Hamade, "Fakat bununla birlikte İsrail'in saldırgan tutumunu da unutmamak lazım. Belki bir maceraya atılır ve Lübnan'a karşı savaş açar. Fakat biz diyoruz ki, eğer İsrail

ordusu böyle bir maceraya atılırsa, bu maceranın sonuçları Temmuz 2006 yılında aldığı yenilgiden kat be kat fazla olacaktır. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın da söylediği gibi, eğer yeni bir savaş durumu söz konusu olursa, bölgenin kaderini değiştirecek sürprizlerle karşılık vereceğiz" dedi.

İsrail'in İran'a karşı bir savaş açma gücüne sahip olmadığını da savunan Hamade, yeni seçilecek Amerikan yönetiminin de kendisini Ortadoğu'da güçlü bir İran'la birlikte yaşamaya hazırlaması gerektiğini söyledi. Amerikan istihbarat kurumlarının da İran'a karşı açılacak bir savaşa destek vermediğini söyleyen Hamade, "Çünkü İran'a saldırmak demek, bölgede büyük bir savaşın fitilini ateşlemek anlamına geliyor. İran'a saldırı düzenlenmesi halinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Ben İsrail'in ya da

Amerikalılar'ın İran'a savaş açabileceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

(SA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title