Haberler

    Windows 8'li Laptoplar Yavaş Başlangıç Gerçekleştirdi

    40 Milyon Windows 8 lisansı satıldı. Peki ya donanım kaç tane?

    Mahmut Saral - - Son dönemin en popüler konularından bir tanesi Windows 8. Microsoft, geçtiğimiz günlerde Windows 8 lisans satışlarında 40 milyon rakamını gördüklerini ve bundan dolayı da oldukça mutlu olduklarını dile getirmişti. Bir de Windows 8'li Surface tableti bulunuyor firmanın. Bu da, işin donanımsal boyutunda ne denli başarı sağlanacağını ortaya koyacak. Ancak diğer üreticilerin Windows 8 ürünlerine baktığımızda, satışların pek de iyi olmadığını görüyoruz.

    Asustek Computer'ın üst düzey yöneticilerinden David Chang'ın belirttiğine göre firma, bir aylık süreçte Windows 8 destekli yeni ürünlerinden beklediği satış performansını alamamış. Her ne kadar Internet'te en çok satan dokunmatik laptoplar olarak Acer Aspire ve Asus Vivobook görünse de, satış rakamının verilmesinden kaçınılıyor.

    Analistler ise, fiyat sebebiyle bu cihazların yeterince ilgi görmediğini düşünüyor. Laptopların ekranları zaten ince ve bu ince ekranlara Windows 8'i kullanabileceğimiz dokunmatik paneli yerleştirmek, pek de ucuz değil. Bu da normal laptoplarla kıyaslanınca daha fazla para ödemeyi gerektiriyor.

    Bakalım bundan sonra ne olacak?

    Mahmut Saral - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Microsoft Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title