Haberler

    "Windows 8'e gelin!"

    Microsoft, ofislerinde yaptığı bu etkinlikle Apple'cıları ayartmak için var gücüyle çalışıyor!

    Windows 8'in uygulama mağazasındaki seçenekleri genişletmek isteyen Microsoft, iOS programcılarını Winodws 8'e uygulama yazmaları için ikna etmeye çalışıyor.

    MIT Technology Review'un raporuna göre Microsoft, belirli aralıklarla Mountain View'daki ofislerinde iOS uygulama geliştiricilerine Windows 8 ile neler yapabileceklerini anlatıyor. Bu toplantılar, Apple'ın Cupertino'daki merkezinden sadece birkaç kilometre mesafede gerçekleştiriliyor. Toplantılarda Windows Phone 8'den de bahsedilse de öncelikle Windows 8'li tablet ve notebook'lar için uygulama geliştirme konusu ele alınıyor.

    Windows 8'in geliştirme araçlarından etkilenen bir geliştirici olan Radtastical'dan Tim Burks, şunları söylüyor: "Profesyonel bir dansçıysanız, tabanı kırık dökük, delikli bir yerde dans eder miydiniz? Hayır, temiz ve organize bir sahnede dans etmek isterdiniz. İşte bu adamlar - özellikle Apple ve görünüşe bakılırsa Microsoft, böyleler."

    Windows 8'deki uygulama sayısının az olması, iOS uygulama geliştiricileri için avantaj olabilir. iOS uygulama geliştiricisi Santhosh Krishna bu durumu "iOS dünyasında kaybomanız daha kolay, orada bir milyon uygulama var" sözleriyle açıklıyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Microsoft Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title