Haberler

Wimbledon'da Favoriler Zorlanmadı

Tek erkeklerde Roger Federer rakibine set vermeden tur atlarken, İspanyol Nadal, Slovak Klizan'ı 3 1 mağlup etti Tek kadınlarda Serena Williams ve Maria Sharapova, rahat bir oyunla ikinci tura yükseldi.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın ikinci gününde tek erkeklerde Roger Federer ve Rafael Nadal, tek kadınlarda ise Serena Williams ve Maria Sharapova ikinci tura yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneyindeki Wimbledon Tenis Kulübü Kortlarında düzenlenen turnuvanın ikinci gününde korta çıkan Roger Federer, ilk iki sette sadece birer oyun verdiği İtalyan Paolo Lorenzi'yi son sette de 6-3 mağlup ederek ikinci tura adını yazdırdı. Wimbledon'da 7 kez şampiyonluğa ulaşan İsviçreli tenisçi, karşılaşmayı 9 ace, 1 çift ve 20 basit hatayla tamamladı.

Roland Garros'da bu yıl 9. kez kez kupayı kaldıran İspanyol Rafael Nadal, ilk tur maçında Slovak Martin Klizan ile karşılaştı. İlk seti 6-4 kaybeden Nadal, üst üste üç seti 6-3 kazanarak rakibini turnuvanın dışına itti. İspanyol tenisçi rakibinin 6 kez servisini kırarken, Slovak raket de güçlü rakibine karşı ace'lerde 11'e 6 üstünlük sağladı.

Fransa Açık'ın tek kadınlardaki şampiyonu Rus Maria Sharapova, ilk turda Büyük Britanyalı Samantha Murray'i set vermeden geçti. 5 kez servisini kırdığı rakibine sadece 1 oyun veren Sharapova, 6-1 ve 6-0'lık setlerle ikinci tura yükselen taraf oldu. Wimbledon'da 5 kez mutlu sona ulaşan Serena Williams, tutuk başladığı maçta vatandaşı Anna Tatishvili'yi 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek tur atladı.

Bu yılın Avustralya Açık şampiyonu Stanislas Wawrinka, Portekizli Joao Sousa'yı 6-4, 6-3 ve 6-4'lük setlerle 3-0, yağmur nedeniyle bugüne ertelenen maçta da 14 numaralı seribaşı Fransız Jo Wilfried Tsonga, Avusturyalı Jurgen Melzer'i 6-1, 3-6, 3-6, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 3-2 mağlup etti.

Tek kadınlarla 4 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska, Rumen Andreea Mitu'yu 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0, Eston Kaia Kanepi, 7 numaralı seribaşı Jelena Jankovic'i 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0, 9 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber, Polonyalı Urszula Radwanska'yı 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0, 19 numaralı seribaşı Alman Sabine Lisicki de İsrailli Julia Glushko'yu 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek tur atladı. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Serena Williams Maria Sharapova Roger Federer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title