Haberler

Wılson: "Bush Türkiye'den Söz Etmesi Son Derece Önemli"

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, Başkan Bush'un Konuşmasında Türkiye'den Özellikle Söz Etmesini "Son Derece Önemli" Olarak Nitelendirdi. Bush'un "Türkiye ve Irak'ın Sınır Sorunları" Sözlerinin PKK Anlamına Geldiğini Kaydeden Wilson, "Hepimiz Bu Sıkıntıyı Paylaşıyoruz" Dedi ve Önümüzdeki Haftalarda Görüşmeler Yapılacağını Söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Başkan George W. Bush'un yeni Irak stratejisini açıkladığı konuşmasında Türkiye'den özellikle söz etmesini "son derece önemli" olarak nitelendirdi. Bush'un "Türkiye ve Irak'ın sınır sorunları" sözlerinin ise, PKK anlamına geldiğini kaydeden Wilson, "Hepimiz bu sıkıntıyı paylaşıyoruz" dedi.

Ross Wilson, CNN Türk'teki Manşet Programı'nda Bush Yönetimi'nin yeni Irak stratejisini savunurken Bush'un konuşmasında her unsura değinmemesine rağlen "özellikle Türkiye'den bahsettiği"ni söyledi.

Bush'un konuşmasında özellikle Türkiye'den söz etmesinin "son derece önemli" olduğunu belirten Wilson, Bush'un "Sınır sorunlarını çözmeye yardımcı olmak üzere, Türkiye ve Irak hükümetleri ile çalışacakları" yönündeki ifadesi ile "PKK'yi kastettiğini söyledi. "Hepimiz bu sıkıntıyı (PKK) paylayşıyoruz" diyen Wilson, PKK sorununun 30 yıldır devam eden bir sorun olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Başkan Bush'un dün geceki konuşmasında spesifik olarak bundan bashetmesi çok önemli. ABD'nin daha etkin bir şekilde Irak'ta çalışarak, Türkiye ile çalışarak, sınır sorunun ele alınmasından bashetti. Bu PKK anlamına geliyor. Önümüzdeki haftalarda bu sorun görüşmelerde ele alacağız."

TÜRKİYE IRAK'TAKİ SİYASİ SÜRECE OLUMLU KATKI YAPTI

Bu konuda fazla bir tahminde bulunmak istemediğini de ifade eden Wilson, başka bir soru üzerine, Türkiye'nin birkaç yıldır Irak konusunda "olumlu rol" oynadığını belirterek Türkiye'nin Iraklılara hem ekonomik, hem de siyasi açıdan destek olduğuna dikkat çekti.

Ross Wilson, bu çerçevede özellikle Türkiye'nin siyasi sürece yaptığı katkıları vurgularken de "Özellikle Türk çabalarının sayesinde önemli bir Sünni'nin bileşimin devreye girmesini sağladı" diye konuştu.

UÇAK KAZASINDA HAVA KOŞULLARI VE PİLOTAJ HATASI

Türkiye'nin ekonomik katkılarını vurgulamak üzere Wilson, Irak'ta yaşanan uçak kazasına dikkat çekti. "Trajik kazaya çok üzüldüğünü" ifade eden Wilson, uçağın Türk yolcularının Irak'a katkıda amacıyla gittiğine işaret ederek "Bu tür şeyler, Türkiye'nin oynamış olduğu olumlu rolünün altını çiziyor" ifadesini kullandı. Wilson, Türkiye'nin aynı olumlu rol oynamayı sürdürmesi beklentisini de dile getirdi.

Wilson, uçak kazası konusundaki bir soru üzerine de eline ulaşan bilgilerin kazanın hava koşulları ve pilotaj hatasına işaret ettiğini, araştırmaların sürdüğünü söyledi.

KERKÜK'E İLGİLİ KAYGILARIN ÇOĞUNU PAYLAŞIYORUZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kerkük ile ilgili uyarılarının anımsatılması üzerine Wilson, Kerkük konunun birçok konudan biri olduğunu belirtirken "Türkiye'nin kaygılarının çoğunu paylaşıyoruz" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title