Haberler

Wikipedia Editör Krizine Girdi

Ödev Hazırlayanların Popüler Kaynağı Olan Wikipedia Zor Zamanlar Geçiriyor. Editörlerinden Darbe Yiyen Site, Kriz Dönemine Girdi.

internette araştırma yapıyorsanız, online ansiklopedi hizmeti Wikipedia'yı mutlaka duymuşsunuzdur. içinde hemen her konu hakkında bilgi ve makaleler bulunan site, bu sıralar zor zamanlar yaşıyor. BBC'nin araştırmasına göre, geçtiğimiz aylarda Wikipedia editörlerinden 49 binini kaybetti. 2008 yılında bu rakam sadece 4.900 kişiydi.


Wikipedia da krize girer

Şu anda akıllardaki, sorun Wiki'nin içeriğinin zayıflayıp zayıflayamayacağı yönünde. Wikimedia UK'nin yaptığı açıklamaya göre, bu değerli kaynak sendelemiş olabilir ama yıkılmayacak. Organizasyon, yapısında bazı değişikliklere girmeyi düşünüyor. Son zamanlarda, bu siteye girdiyseniz, sayfanın üst tarafından bağış toplandığını görürsünüz. Acaba Wiki'nin bahsettiği değişiklik, ücretli editörler kiralamak mı olacak?

Yazan :
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title