Haberler

Waterloo: Mastercard'dan Bankalara Yeni Bir Platform

MasterCard , 2007'nin ikinci yarısı itibari ile, tüm otorizasyon işlemlerini yeni ve tek bir platform üzerine taşıyacak.

MasterCard , 2007'nin ikinci yarısı itibari ile, tüm otorizasyon işlemlerini yeni ve tek bir platform üzerine taşıyacak.

MasterCard'dan yapılan açıklamaya göre, yeni sistem uygulamaya geçtikten sonra, tüm dünyadaki MasterCard üye bankaları, kredi kartı otorizasyon işlemlerini bu yeni arabirim ve network üzerinden gerçekleştirecekler. Kredi kartı işlemlerinin standart bir sistem üzerinden tek bir bağlantı noktasından onaylanmasıyla birlikte, bankalara kolay ve hızlı bir işlem süreci sağlanacak. Yeni platform, otorizasyon arabirimini ve ağını, global anlamda standartlaştırıyor ve işlem kurallarının lokal olarak özelleştirebilmesine, bankaların kendi altyapılarında büyük değişiklikler yapmadan SecureCode, Paypass ve Chip/PIN gibi yeni ödeme teknolojilerini hayata geçirebilmelerine olanak sağlıyor. MasterCard Global Teknoloji ve Operasyon Başkanı W. Roy Dunbar, "Örneğin; İngiltere yada Brezilya'daki bir bankanın, kart operasyonlarını Dallas yada Dubai'de gerçekleştirebilmesine imkan verebilmek için çok önemli aşamalar kaydettik. Otorizasyon işlemlerinin, işyeri bankasında bulunan akıllı cihazlarımız tarafından hızlı ve verimli bir şekilde yönlendirilmesini sağlıyoruz" dedi.

Yeni otorizasyon sistemine geçiş sürecinde iki önemli değişiklik gerekiyor. Öncelikle, MasterCard kredi kartı otorizasyon sisteminde, tüm Avrupa'da geçerli olacak yeni standart kurallar ve özellikler belirledi. İkincisi ise, bu geçiş ile birlikte, üye bankalara otorizasyon işlemlerinin yönlendirilmesini sağlayacak 'akıllı' cihazlar kurulacak. Bu cihazlar aynı zamanda, MasterCard'ın merkezi sistemleri üzerinden işlem yapılmasının yerine, işlemlerin network üzerinden yönetilmesini sağlıyor. Yeni otorizasyon platformunun 2007 sonuna kadar gerçekleştirilmesi hedeflenirken, bankaların geçiş sürecinin ise 2009 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Öte yandan MasterCard Worldwide, dünya çapındaki finans kuruluşları ile iş yerleri ve karthamilleri arasında önemli bir bağlantı kurarak global ticareti geliştirmeyi amaçlıyor. Franchisor, işlemci ve danışman rolüyle ödeme çözümleri üreten ve pazarlayan MasterCard yılda 16 milyardan fazla işlem gerçekleştiriyor. Ayrıca; finansal kuruluş müşterileri ve iş yerleri için analiz ve danışmanlık hizmetlerini sunuyor. MasterCard, Maestro ve Cirrus markaları ile MasterCard WorldWide, 210'dan fazla ülkede ve bölgede tüketicilere ve iş yerlerine hizmet veriyor. Maestro banka kartıyla ise 93 ülkede 7.3 milyondan fazla iş yerinde işlem gerçekleştirilebiliyor. Dünyada 1 milyar 64.6 milyon, Türkiye'de 39.5 milyon MasterCard ve Maestro sahibi bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title