Haberler

Washinton'daki Müslümanlar bayramda diyanet Merkezinde bir araya geliyor

Güncelleme:

- Washinton'daki Müslümanlar bayramda diyanet Merkezinde bir araya geliyorWASHINGTON - ABD'nin başkenti Washington'daki Müslümanlar, bayramı Amerika Diyanet Merkezi Camisi'nde karşıladı.

- Washinton'daki Müslümanlar bayramda diyanet Merkezinde bir araya geliyor

WASHINGTON - ABD'nin başkenti Washington'daki Müslümanlar, bayramı Amerika Diyanet Merkezi Camisi'nde karşıladı.

ABD'nin başkenti Washinton şehrindeki Müslümanlar, Kurban Bayramı'nı Amerika Diyanet Merkezi Camisi'nde karşıladı. Namaz sonrasında açıklamalarda bulunan Amerika Diyanet Merkezi Başkanı Fatih Kanca, tüm Müslüman aleminin bayramını kutlayarak Amerika Diyanet Merkezi hakkında bilgiler verdi. Fatih Kanca, "Sadece ülkemiz vatandaşlarımıza değil bütün Müslümanlara kapısını açan bir kültür merkezi bir medeniyet merkezi. İslam ahlakının, İslam estetiğinin ve mimarisinin kesiştiği bir nokta. Bin yıla dayanan, geleneğimizin adeta bir vücut bulduğu mekan burası" dedi.

Amerika Diyanet Merkezinin, bölgedeki tüm Müslümanlara hizmet ettiğini ve kurban kesim ve dağıtımı yapıldığını kaydeden Fatih Kanca, "Kurbanlar keseceğiz, Türkiye Diyanet Vakfının, burada bize dağıtmak üzere göndermiş olduğu bedel karşılığında bugün biz burada kurban keseceğiz inşallah. Bu kurbanları, Amerika'daki yoksul Müslüman kardeşlerimize dağıtacağız" ifadesini kullandı.

Diyanetin merkezi yabancıların ilgi odağı

Bayram namazı sonrası Amerika Diyanet Merkezinde düzenlenen etkinlikler ise büyük ilgi odağı oldu. Etkinliklere katılan İsa Turhan, çocuklarının ABD'de doğup büyüdüğünü söyleyerek, "Her bayramda buraya gelmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza dini vecibeleri ve kültürü öğretmeye çalışıyoruz. Buradaki sıcak atmosfer içerisinde onlar da büyük bir zevk alıyorlar. Her bayramda buraya gelmek istiyorlar. Yabancı milletlerden gelenler, gerçekten burada çok büyüleyici bir atmosfer buluyorlar. Hatta hiç gelemeyenler başkalarından duymuşlar, nasıl gelebiliriz, orada neler var, duyduk gerçekten mükemmel bir şey diyorlar. ABD'de böyle bir şey yok. Burası biliyorsunuz bir külliye. Burada sadece cami değil kafeteryası hamamı ve oyun alanı gibi yapılacak birçok şey var. Onun için insanlar buraya bir kez geldiklerinde kesinlikle tekrar gelmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

28 senedir ABD'de yaşayan Hediye Duran, "Cami çok güzel, oram çok iyi. Bütün herkesi görüyorsun. Burada kimsen olmadığı için buradaki herkes bir arkadaş akraba, çok güzel geçiyor. Herkes seviyor camiyi ziyaret ediyor" diye konuştu.

ABD'de 20 yıldır yaşayan Jamal Assadi ise namaz vakti Amerika Diyanet Merkezine geldiğini söyleyerek, "Burası her bayram böyle, insanlar bayramı kutlamak için tüm insanlar buraya geliyor. Çocuklarını buraya getiriyorlar, çünkü burada çok güzel etkinlikler var, çocuklar için büyük alanlar var, hafta sonu okul var, havuzlu bir tesis var. Maşallah burada bir sürü şey var. Elhamdülillah çok güzel bir yer" dedi.

Selima Shabaz ise bayramda ilk defa diyanet merkezine geldiğini belirterek, "Burası çok güzle, biliyorsunuz ki çeşitliliği ve toplumu görmek çok güzel, herkes çok mutlu ve günün tadını çıkartıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title