Haberler

Washıngton Tımes'tan Pelosi'ye Ermeni Tasarısı Uyarısı

Washington Times Gazetesi, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Sözde Ermeni Soykırımı Tasarısının, Amerika İçin Oldukça Önemli Bir Dönemde Türkiye'yle İlişkilerde Sorun Çıkarabileceğini Yazdı. Gazete, "Irak'ta 140 Bin Askerimiz Var" Hatırlatması Yaptı.

Washington Times gazetesi, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin sözde Ermeni soykırımı tasarısının, Amerika için oldukça önemli bir dönemde Türkiye'yle ilişkilerde sorun çıkarabileceğini yazdı.

Türkiye'nin bir NATO üyesi ve dünyada demokrasiye sahip az sayıda Müslüman ülkeden biri olduğu kaydedilen haberde, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Irak'taki çabaların altına mayın döşediği değerlendirmesi yapıldı.

Amerika'nın hali hazırda radikal İslamcılara karşı bir varolma mücadelesi sürdürdüğü kaydedilen haberde, böyle bir ortamda ABD Temsilciler Meclisi'nin 80 yıl önce yaşananlardan daha farklı bir önceliğinin olması gerektiği vurgulandı. Haberde, üstelik Temsilciler Meclisi'nin adımlarının, Irak'ın istikrara kavuşturulması için oldukça ihtiyaç duyulan bir dönemde Türkiye-ABD ilişkilerine ciddi darbe vurabileceği kaydedildi.

Ermeni tasarısının daha büyük ABD dış politika çıkarları değil etnik lobiler için bir tasarı olduğu vurgulanan haberde, Washington'da etkili olan Türkiye karşıtı Ermeni ve Yunan lobilerinin, Türk lobisinden çok daha güçlü olduğunun bir gerçek olduğu ifade edildi.

"IRAK'TA 140 BİN ASKERİMİZ VAR"

Birinci Dünya Savaşı yıllarında yaşanan olaylara ilişkin çalışmaların Irak'ın istikrara kavuşturulması için Türkiye'nin katkılarına zarar verebileceği uyarısı yapılan haberde, Amerika'nın Irak'ta hali hazırda 140 bin askeri olduğu hatırlatıldı.

Haberde, Türkiye'nin Orta Doğu'da uzun yıllar boyunca İsrail'le diplomatik ve ekonomik ilişki kuran tek ülke olduğu da vurgulandı.

Gelecek aylarda Kuzey Irak'ta olabilecek gelişmelerin Türkiye'nin çıkarlarını daha da tehdit edebileceği kaydedilen haberde, "Böylesine tehlikeli bir dönemde ABD Irak'taki Kürt dostları ve Türk müttefikleriyle daha yakın çalışmalıyız. Ancak Bayan Pelosi bazı ucuz siyasi puanlar kazanmak için etnik politikalar oynamaya daha hevesli görünüyor" ifadeleri yer aldı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title