Haberler

Washington – Pyongyang Gerilimi

Güncelleme:

Trump, Kuzey Kore'yi, ülkesini tehdit etmeyi bırakmaya çağırarak, bu çağrıya kulak asılmazsa Pyongyang'ın ABD'nin gazap ve öfkesiyle karşı karşıya kalacağını söyledi. Trump, " Kuzey Kore'nin kendi iyiliği için ABD'ye yönelik daha fazla tehditte bulunmaması gerekiyor. Dünyanın daha önce hiç görmediği bir gazap ve öfkeyle karşı karşıya kalacaklar." dedi.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Kuzey Kore yönetiminin, Guam bölgesini orta ve uzun menzilli balistik bir füzeyle vurmak için operasyonel değerlendirme yaptığını açıkladı. Guam bölgesi, Pacific'te bulunan ABD askerlerinin ve ailelerinin yanında çok sayıda bombardıman uçağının da üslendiği bölge olarak biliniyor. Kuzey Kore'nin operasyonel değerlendirme açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump'ın Pyongyang yönetimini, nükleer denemelerini artırmaları halinde tarihte görülmemiş bir ateş ve öfkeyle karşılık görecekleri şeklindeki uyarısının ardından geldi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Kuzey Kore Pyongyang Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title