Haberler

Washıngton: Irak'ta 2003 Yılında İngiliz Gazetecinin Öldürülmesi

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Amerikan Askerlerinin 2003 Yılında Bir İngiliz Gazeteciyi Çatışma Kurallarına Uyarak Öldürdüğünü İleri Sürerek, Bir İngiliz Yargıcın Gazetecinin Öldürülmesinin Yasal Olmadığı Görüşünü Reddetti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Amerikan askerlerinin 2003 yılında bir İngiliz gazeteciyi çatışma kurallarına uyarak öldürdüğünü ileri sürerek, bir İngiliz yargıcın gazetecinin öldürülmesinin yasal olmadığı görüşünü reddetti.

İngiliz gazeteci Terry Lloyd'un öldürülmesi ile ilgili olayın Pentagon tarafından da araştırıldığı belirtilerek soruşturmanın Mayıs 2003'te tamamlandığı ve olay sırasında Amerikan kuvvetlerinin uygulanabilir çatışma kurallarını yerine getirdikleri bildirildi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Savunma Bakanlığı, hiç bir şekilde bilinçli olarak gazeteciler dahil savaşçı olmayanları hedef almaz. Sivil kayıplardan sakınmak üzere her zaman aşırı tedbirlerimiz vardır" denildi.

Mart 2003'te Irak'ta bir İngiliz gazetecinin Amerikan askerleri tarafından öldürülmesini inceleyen bir soruşturma yargıcı, gazetecinin öldürülmesinin yasal olmadığına karar vermiş ve savcılığa sorumluların yargı önüne getirilmesinin mümkün olup olmadığının açıklığa kavuşturulması ile ilgili müracaatta bulunmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title