Haberler

Washıngton: General Ralston'un Pkk Koordinatörlüğüne Getirilmesi

ABD'nin, terör örgütü PKK'nın varlığının sona erdirilmesi için yapılabilecek eylemleri koordine etmek üzere atadığı özel temsilci General Joseph W. Ralston'un, 1-2 güne kadar dışişleri yetkilileriyle görüşmelere başlayacağı bildirildi.

ABD'nin, terör örgütü PKK'nın varlığının sona erdirilmesi için yapılabilecek eylemleri koordine etmek üzere atadığı özel temsilci General Joseph W. Ralston'un, 1-2 güne kadar dışişleri yetkilileriyle görüşmelere başlayacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ralston'ın rapor vereceği öncelikli merciinin Amerikan Dışişleri Bakanlığı olacağı ve konuyla ilgili Ralston ile sürekli temasta bulunacak yetkililer arasında Yakın Doğu'dan Sorumlu Bakan Yardımcısı David Welch, Siyasi İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Nıcholas Burns ve Dan Fried'in yer alacağı belirtildi. Bakanlık sözcülerinden Tom Casey, Ralston'un bölgeyi ziyaret etmeye dair planlarının henüz belli olmadığını, belli olunca duyurulacağını söyledi. Öte yandan, özel temsilci General Ralston'un, Dışişleri Bakanlığı'nda sürekli bir ofisinin olup olmayacağının da henüz belli olmadığı belirtildi. Ralston'un görevi kabul etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Casey, "Bu adım, ABD'nin PKK terör örgütüne son vermek için Türk ve Irak hükümetleriyle çalışma kararlılığını bir kez daha açıkça ortaya koymuş oluyor" dedi. Casey, bir gazetecinin 'Neden bir diplomat yerine ordudan emekli birini seçtiniz?' sorusuna, "PKK terörist bir örgüt ve hem diplomatik hem de askeri güvenlik konularını içeren hükümet organlarını ilgilendiriyor. Ralston iki duruma da hakim" diye cevap verdi. Casey, Ralston'un Türk ve Irak hükümetleriyle temasta olacağını ve terör örgütü PKK ile temasta olmayacağını da belirterek, "ABD olarak PKK ya da herhangi başka bir terörist örgüt ile görüşmüyoruz" dedi.

Casey, Türkiye'de meydana gelen son PKK saldırılarını da lanetlediklerini kaydederek, PKK'nın eylemlerine bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi. Türk Hükümeti'nin Lübnan'a asker gönderme kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Casey, "Anladığım kadarıyla Türkler, gönderecekleri birliğin büyüklüğü konusunu tartışıyor. Nereden bakılırsa bakılsın bu süreç ileriye doğru devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title