Haberler

Washıngton: Colin Powell'dan Açıklamalar

ABD Dışişleri Eski Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Colin Powell, ABD Ordusunun Irak'ta Asker Sayısını Arttıracak Durumda Olmadığını Söyledi.

ABD Dışişleri eski Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Colin Powell, ABD ordusunun Irak'ta asker sayısını arttıracak durumda olmadığını söyledi.

CBS televizyonunun programına katılan Powell, Beyaz saray'ın Irak'ta asker sayısını şimdiki 140 bin askerden 20 bin veya daha fazla arttırma planının hiçbir haklı gerekçesi olmadığını bildirdi. Irak'ta yaşanan durumu iç savaş olarak ifade eden Powell, şiddet olaylarını bastırmak için ilave asker gönderilmesinin işe yaramayacağını söyledi. Irak'taki Amerikan askerlerinin Bağdat'ın güvenliğini sağlamak için yeterli sayıda olmadığını kaydeden Powell, ABD ordusunun şehirde polis gibi kullanılmamasını istedi. Powell, ABD'nin Ortadoğu konusunda Suriye ve İran ile doğrudan görüşmesinden yana olduğunu da sözlerine ekledi.

1989-1993 yılları arasında genelkurmay başkanlığı, 2001-2005 arasında da dışişleri bakanlığı yapan Powell, "Bir konuda açık olalım. Gerçekten ek asker yok" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title