Haberler

Washıngton: Beyaz Saray Önünde Açlık Grevi

ABD'nin Bağımsızlık Günü olarak kutladığı 4 Temmuz, başkent Washington'da çeşitli protesto gösterilerine sahne oldu.

ABD'nin Bağımsızlık Günü olarak kutladığı 4 Temmuz, başkent Washington'da çeşitli protesto gösterilerine sahne oldu.

Beyaz Saray önünde toplanan protestocular Irak'taki Amerikan askerlerinin evlerine dönmesi için açlık grevi başlattı. Başını ABD'li solcu kadınların çektiği Codepink adlı grup tarafından organize edilen açlık grevine ünlü Holywood simalarının yanı sıra ABD'li savaş karşıtı protestocu Cindy Sheenan'ın da destek vermesi bekleniyor. Açlık grevine 14 Ağustos tarihine kadar Beyaz Saray önünde devam edecek olan göstericiler 14 Ağustos sonrası Başkan George W. Bush'un Texas'taki çiftliğinin önüne taşınarak greve burada devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan Beyaz Saray yakınlarındaki bir başka protesto gösterisinde ise göstericiler ABD'de dini özgürlükleri savundular. "Din ve devlet işlerinin ayrılığından yana Amerikalılar ile dini özgürlükler adına kurulan Becket Vakfı" tarafından organize edilen gösteride ise ABD'de yaşayan ve çeşitli dinlere mensup vatandaşların dinlerini istedikleri gibi uygulayabilme haklarına dokunulmaması çağrısında bulunuldu.

ABD anayasasındaki "Evrensel dini tolerans ve tüm dinlerin özgürce yaşanabilmesinin garanti edilmesi" maddesine dikkat çeken göstericiler arasında çeşitli dinlerin temsilcileri de yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title