Haberler

Washıngton: Ahmedinecad'ın, Bush'a Televizyonda Canlı Yayın Tartışma Önerisi

Beyaz Saray, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın, ABD Başkanı George W. Bush ile televizyon programında tartışma teklifinin reddedildiğini açıkladı.

Beyaz Saray, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın, ABD Başkanı George W. Bush ile televizyon programında tartışma teklifinin reddedildiğini açıkladı.

Beyaz Saray'dan akşam saatlerinde yapılan bir açıklamada, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın, Başkan Bush'a televizyonda dünya meselelerinin tartışılması ve gerginliklerin azaltılmasıyla ilgili televizyon programında tartışma önerisinin önemsenmediğini ve tamamen reddedildiği bildirildi. Açıklamada, "İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Başkan Bush ile televizyon programına katılma teklifi, sadece ABD'yi değil, uluslararası toplumu da İran'ın nükleer bomba üretmesinin engellenmesi hedefinden uzaklaştırmayı amaçlamaktadır" denildi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, bugün düzenlediği basın konferansında, "Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı Sayın Bush'a, televizyonda canlı olarak yayınlanacak bir konuşma teklif ediyorum. Dünya meselelerini ve bu gerginliklerden kurtulmanın yollarını konuşalım. Biz görüşlerimizi seslendirelim, onlar da kendi görüşlerini" demişti.

Televizyon tartışmasının sansürsüz olması gerektiğini, özellikle bunun Amerikan kamuoyu için iyi olacağını da sözlerine ekleyen Ahmedinecad, ABD'nin 1979'da Tahran'daki elçiliğini çekmesinden sonra İran'la kesilen diplomatik ilişkilerin yeniden başlamasının zorunlu olmadığını da ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title