Haberler

Washıngton: ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komisyonu'nun Toplantısı

Ortadoğu'daki ABD Kuvvetlerinin Komutanı General John Abizaid, Irak'taki Mezhep Çatışmalarının Tehlikeli Boyuta Gelmesine Rağmen, Ülkede İstikrarın Sağlanması Konusunda Hala Ümitli Olduğunu Söyledi.

Ortadoğu'daki ABD kuvvetlerinin komutanı General John Abizaid, Irak'taki mezhep çatışmalarının tehlikeli boyuta gelmesine rağmen, ülkede istikrarın sağlanması konusunda hala ümitli olduğunu söyledi.

ABD Senatosu'nda Silahlı Kuvvetler Komisyonu'na konuşan Ortadoğu'daki ABD kuvvetlerinin komutanı General Abizaid, "Irak'ta istikrarın sağlanabileceği konusunda iyimserliğimi koruyorum. Son aylarda Irak'taki mezhep çatışmalarında azalma var, fakat hala tehlikeli boyutta" dedi.

Irak'ın istikrara kavuşturulamamasının İran'ı cesaretlendireceği ve bölgedeki bölünmeyi derinleştireceği uyarısında da bulunan Abizaid, Irak'a daha fazla ABD askeri gönderilmesinin de bu soruna çözüm getirmeyeceğini ifade etti. Irak'ta bulunan 144 bin ABD askerinin çekilmesini tavsiye etmediğini de kaydeden Abizaid, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin Şii militan grupları derhal dağıtması gerektiğini ileri sürdü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title