Haberler

Washıngton: ABD'nin İran ile Görüşmesi

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Danışmanlarından ve İran Koordinatörü David Satterfield, ABD'nin İran ile Direkt Görüşmeler İçin Prensip Olarak Hazır Olduğunu Söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın danışmanlarından ve İran koordinatörü David Satterfield, ABD'nin İran ile direkt görüşmeler için prensip olarak hazır olduğunu söyledi.

Rice'ın danışmanlarından İran Koordinatörü Satterfield, ABD Senatosu'nda Silahlı Kuvvetler Komisyonu'na yaptığı açıklamada, "İran'a saygı duyuyoruz ve Irak'ın sorunlarının giderilmesi için bu ülkeyle direkt temas kurmaya prensip olarak hazırız. Sahip olduğumuz raporlar, İran ile diyalog kurmanın tam zamanı olduğunu gösteriyor" dedi.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, ABD Başkanı George W. Bush'a Irak'taki durumu düzeltmek için komşu İran ve Suriye ile temas kurulmasını istediği basına yansımıştı. Bunun ardından ABD tarafından üst düzeyde yapılan açıklamalarda, Suriye ile diplomatik ilişkinin zaten olduğu, İran ile de direkt görüşme yapılmayacağı ifade edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title