Haberler

Washıngton: Abd'nin Anti Füze Testleri

ABD Füze Savunma Ajansı, uzun menzilli balistik füze testlerinin başarılı bir şekilde tamamlandığını açıkladı. Anti füze testi, Alaska ve California arasında gerçekleştirildi.

ABD, anti füze savunma sistemlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Füze Savunma Ajansı, uzun menzilli füzelerle yapılan testlerden olumlu sonuç alındığını bildirdi. Kodiak, Alaska'dan fırlatılan bir füzenin, California'daki Vandenber Hava Üssü'ndeki anti füze sistemi sayesinde durdurulduğunu açıklayan Ajans Sözcüsü Chris Taylor, "Alaska'dan 20:39'da fırlatılan uzun menzilli füze, California'daki Hava Üssü'nde bulunan anti füze sistemi tarafından 20.46'da durduruldu" dedi.

Bu arada füze savunma sisteminin, radar ve uydu aracılığıyla düşman füzelerinin yerini tespit ettiği ve füzeyi etkisiz hale getirdiği kaydedildi. Bir sonraki testin 2006'nın sonlarına doğru ya da 2007 yılı başında yapılacağı bildirildi. Bu arada 22 Temmuz'da yapılan benzer bir testte, Hawaii'den fırlatılan orta menzilli bir füze yok edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title