Haberler

Washıngton: Abd'de, İsrail Karşıtı Gösteriler

İsrail'in, Lübnan ve Filistin'de sivilleri hedef alan kanlı saldırıları ABD'de düzenlenen gösterilerde protesto edildi.

İsrail'in, Lübnan ve Filistin'de sivilleri hedef alan kanlı saldırıları ABD'de düzenlenen gösterilerde protesto edildi.

ABD'nin başkenti Washington'un yanı sıra San Francisco, California, Los Angeles gibi eyaletlerde on binlerce savaş karşıtı, dün düzenledikleri gösterilerde İsrail ordusunun Lübnan ve Filistin'deki saldırılarını kınadılar.

Beyaz Saray karşısındaki gösteriye katılan binlerce Amerikalı, Lübnan'da tamamına yakını sivil bin 130'dan fazla kişinin ölümüne neden olan ABD destekli İsrail saldırılarını protesto etti.

"İsrail, derhal Lübnan'ı terk et", "İşgal suçtur" şeklinde slogan atan savaş karşıtları, ABD Başkanı George W. Bush'un Müslümanları rencide eden sözlerine tepki gösterdiler.

Müslüman Amerikalılar Cemiyeti, Arap-Amerikan Ulusal Konseyi ve savaş karşıtı ANSWER grubu tarafından organize edilen İsrail'i protesto gösterisine 1970'lerde Vietnam savaşını protesto gösterilerinin sembol isimlerinden Jean ve Mickael Martinez çifti de katıldı.

Müslüman Amerikalılar Cemiyeti Başkanı Esam Omeish gösteride yaptığı konuşmada, "Filistin'deki katliam ve soykırıma derhal son verilsin" dedi.

Konuşması, göstericiler tarafından sık sık 'tekbirlerle' kesilen Omeish, ABD Başkanı George W. Bush'un bir konuşmasında 'İslamcı faşist' ifadesini kullanmasını kınadı.

Hindistan, Polonya ve Lübnan asıllıların da katıldığı gösterilere Amerikalılar da destek verdi. Amerikalı bir gösterici, "Bir Amerikalı olarak benim vergilerimle İsrail'e destek olan ülkeme çok kızgınım" şeklinde konuştu.

Los Angeles'daki gösteriyi organize eden ANSWER adlı savaş karşıtı grup adına yapılan açıklamada, "ABD, milyarlarca dolar harcayarak İsrail'i silahlandıracağına bu paraları kendi halkı için kullansın" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada İsrail'in saldırı ve işgallerinin ABD parası ve silahlarıyla yapıldığı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title