Haberler

Washington: ABD Askeri Yayın Organları Rumsfeld'in İstifasını İsteyecek

ABD'deki Askeri Yayın Organları, 7 Kasım'daki Kongre Seçimleri Öncesinde Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in İstifasını İsteyen Bir Başyazı Yayınlayacak.

ABD'deki askeri yayın organları, 7 Kasım'daki Kongre seçimleri öncesinde Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in istifasını isteyen bir başyazı yayınlayacak.

Amerikan NBC News televizyon kanalı tarafından ele geçirilen "Rumsfeld için gitme zamanı" başlıklı makalenin Pazartesi günü Army Times, Air Force Times, Navy Times ve Marine Corps Times gazetelerince eş zamanlı olarak yayınlanmasının planlandığı belirtildi.

NBC News'in websitesinde yayınlanan makalede, Rumsfeld'in gerek silahlı kuvvetlerin üst kademesinde ve ordu içinde, gerekse de Kongre ve halk nezdinde ciddi bir güven kaybına uğradığı kaydediliyor.

Rumsfeld'in stratejilerinin başarısız olduğu ileri sürülen yazıda, "Irak'taki başarısızlıklarımızın suçlusu Savunma Bakanı olsa da, bunun esas yükünü taşıyacak olan silahlı kuvvetlerimiz olacaktır" ifadeleri kullanılıyor.

Bu hafta yaptığı bir konuşmada Rumsfeld'e desteğini yineleyen Başkan George W. Bush'a da hitap edilen yazıda, seçimleri etkilemek gibi bir niyetlerinin bulunmadığı belirtiliyor.

Makalede ayrıca, "7 Kasım'da hangi parti kazanırsa kazansın, Sayın Başkan'ın acı gerçekle yüzleşme zamanı geldi: Donald Rumsfeld gitmeli" deniliyor.

Bu arada Savunma Bakanlığı veya Beyaz Saray'dan habere ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title