Haberler

Washıngton: AB ve ABD, Terörle Mücadelede İşbirliğini Artırıyor

Avrupa Birliği'nin (AB) Adalet ve İçişlerinden Sorumlu Komiseri Franco Frattini, ABD ve AB'nin Terörle ve Diğer Suçlarla İlgili İşbirliğini Artırmak Amacıyla Yeni Bir Temas Grubu Oluşturacağını Açıkladı.

Avrupa Birliği'nin (AB) Adalet ve İçişlerinden Sorumlu Komiseri Franco Frattini, ABD ve AB'nin terörle ve diğer suçlarla ilgili işbirliğini artırmak amacıyla yeni bir temas grubu oluşturacağını açıkladı.

AB'nin Adalet ve İçişlerinden Sorumlu Komiseri Frattini, bugün düzenlediği basın toplantısı ile, AB ve ABD'nin terör ve diğer suçlarla ilgili işbirliğini artırmak amacıyla temas grubu kuracaklarını ifade etti. Frattini, "ABD ile terörle mücadelede işbirliğini artırmak amacıyla yeni ve üst düzeyde bir temas grubu kurma noktasında anlaşmaya vardık. Henüz bürokratik uygulama konuları netlik kazanmış değil, ancak ortak değerlerimizi, ortak ilkelerimizi belirlemeye çalışıyoruz. Farklı yaklaşım ve görüşlere değil, pozitif bir işbirliği ruhuna ihtiyacımız var" dedi.

Frattini'nin ABD'li meslektaşı Alberto Gonzales ise, kurulacak temas grubuyla ilgili olarak, "AB ile, terörle ve uluslararası suçlarla ilgili deneyimlerimizi paylaşmak için, ortak değerlerde buluşan bir temas grubu kurmaya karar verdik" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title