Haberler

Wall Street Journal: ABD Kara Harekatına İtiraz Etmedi

ABD'nin Saygın Gazetelerinden Wall Street Journal, ABD'nin Türkiye'nin Terör Örgütü PKK'ya Karşı Sınır Ötesi Kara Harekatı Planından Haberdar Olduğunu ve Buna Karşı Çıkmadığını Yazdı.

ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal, ABD'nin Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı sınır ötesi kara harekatı planından haberdar olduğunu ve buna karşı çıkmadığını yazdı.

Gazetenin Yochi J. Dreazen imzalı Washington mahreçli haberinde, Türk hükümetinin Amerikan yönetimini Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya karşı yapacağı harekat öncesinde bilgilendirdiğini ve ABD'nin de söz konusu operasyonla ilgili itirazda bulunmadığı belirtildi.

Amerikalı ve Türk yetkililere dayandırılan haberde, Türk yetkililerin Ankara'nın terör örgütü PKK'nın hedeflerini vurmak için sınır ötesine asker gönderme planını ABD'nin diplomatik ve askeri yetkililerine ilettiği kaydedildi.

Haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat ABD Başkanı George W. Bush'u Türk hükümetinin planları hakkında bilgilendirdiği, Beyaz Saray'ın Erdoğan-Bush konuşmasını teyit ettiği belirtildi.

Gazete, iki ülke arasındaki görüşmelerde Amerikalı yetkililerin Türkiye'nin harekatın kapsamını ve süresini sınırlandırmasını istediklerini, harekata itirazda bulunmadıklarını yazdı. ABD yönetiminden üst düzeydeki bir yetkilinin, ''ABD'nin Türklere kırmızı ışık yakmadığını'' söylediğini belirten gazete, aynı yetkilinin, ''Bölgede onlarla (Türklerle) istihbarat sağlamak da dahil olmak üzere zaten büyük işbirliğinde bulunuyoruz'' şeklindeki sözlerine de yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title