Haberler

Vuslat Platformu'nun "Gençlik ve Geleceği" Toplantısı

Uluslararası Vuslat Derneği Başkanı Cebeci, "Bir zamanlar yüzde 4'lük falanken 'Bu memleketi biz yöneteceğiz Allah'ın izniyle' dediğimiz zaman dalga geçiyorlardı.

Uluslararası Vuslat Derneği Başkanı Cebeci, "Bir zamanlar yüzde 4'lük falanken 'Bu memleketi biz yöneteceğiz Allah'ın izniyle' dediğimiz zaman dalga geçiyorlardı. Ama şimdi biz yönetiyoruz" dedi.

Uluslararası Vuslat Derneğince bu yıl dördüncüsü düzenlenen Vuslat Platformu, "Gençlik ve geleceği" başlığı altında toplandı. Pazar gününe kadar devam edecek olan toplantı, Abant'taki bir otelde düzenlenen açılış programı ile başladı.

Platformun açılışında konuşan Uluslararası Vuslat Derneği Başkanı Hamza Cebeci, bu yıl platformun dördüncüsünü yaptıklarını belirterek, bu toplantın ekim ayında İstanbul'da yapmayı planladıkları büyük sempozyumun bir ön hazırlığı niteliğinde olduğunu söyledi.

Cebeci, geçtiğimiz aylarda Darülaceze'de bir sempozyum gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şöyle dedi:

"Bu sempozyuma 12 profesörümüz konuşmacı olarak katıldı. 100 civarında dinleyici vardı. Profesörlerimizin bir kısmı bize diyorlar ki, 'Yokuz üniversitelerde. Bitti' bunun sorumlusu ben değilim sizsiniz. Niye, sen o üniversitede o gencin derdiyle ilgileniyor musun? Burs alabiliyor mu? Kalacak evi var mı? Karnı doyuyor mu? Toplayıp onlara bir şey ikram ediyor musun? Evine götürüp çay içiriyor musun? Onlarla hemhal oluyor musun? Onların daha başarılı olması için onlara tavsiyede, telkinde bulunuyor musun? Yoksa sadece amfide ders verip çıkıp gidiyor musun?"

"Eğer biz bu gençlikle birebir ilgilenmezsek elbette ki üniversitede gençliğimiz olmaz." sözlerine yer veren Cebeci, "Biz neyin peşindeyiz? Bu arkadaşlar bizim geçmişteki deneyimimizi hangi sıkıntılar çekilerek bu noktaya gelindiğini bilmesi lazım. Zaten Vuslat Platformunun kuruluşunun ana nedenlerinden birisi de sahip olduğumuz tecrübeleri öbür tarafa götürmek değil gelecek nesillere aktarmak." dedi.

İtalya'ya geçen hafta yaptıkları ziyarette ülkedeki boşanma oranının yüzde 60 düzeyinde olduğunu öğrendiklerini anlatan Cebeci, bu rakamın çok korkunç olduğunu dile getirdi. Cebeci, İtalya'nın geleceğinin belli olmadığına değinerek, şunları söyledi:

"Yarın o ülkeleri ayakta tutacak nesilleri kalmayacak. Biz de eğer onlara ayak uydurursak bizim de geleceğimiz karanlık olur. Onun için kendimize gelmek zorundayız. Bir zamanlar yüzde 4'lük falanken 'Bu memleketi biz yöneteceğiz Allah'ın izniyle' dediğimiz zaman dalga geçiyorlardı. Ama şimdi biz yönetiyoruz. Ama makamların ve imkanların imtihanını vermekte belki zorlanıyoruz. Türkiye nerede, İtalya nerede? Onlar zaten çöküşte. Eğer biz kendimize gelirsek Allah'ın izniyle oralara da hakim oluruz. Söz sahibi oluruz. Yeter ki inanalım. Yeter ki ideallerimiz büyük olsun. Hiç ummadığımız tarzda Allah bize nimetler verdi imkanlar verdi. O geçmişteki fedakarlıkların neticesi olarak bizim birimize rabbimiz 10 verdi. Allah yolumuzdan ayırmasın. Şaşırtmasın."

Toplantının ilk oturumu, yapılan açılış konuşmalarının ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Darülaceze İstanbul İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title