Haberler

Vural Savaş : Görevde Olsam, AKP'ye Kapatma Davası Açardım

Yargıtay Cumhuriyet Eski Başsavcısı Vural Savaş, ''ülkede İrtica Tehlikesinin Daniskası Var. Görevde Olsaydım AKP'ye Kapatma Davası Açardım'' Dedi.

Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş, ``Ülkede irtica tehlikesinin daniskası var. Görevde olsaydım AKP`ye kapatma davası açardım`` dedi.

Uydu aracılığıyla Rize`den ulusal yayın yapan Kaçkar Televizyonu`nda dün akşam yayınlanan `Son Durak` adlı canlı yayın programına telefonla katılan Savaş, Türkiye`de irticanın iktidara geldiğini öne sürdü. Savaş, şöyle konuştu:

``Recep Tayyip Erdoğan, başbakan olmadan, `Referansımız İslam`dır. Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor. Bu millet istedikten sonra tabii elden gidecek. Bu ülkenin yüzde 99`u Müslüman. Hem laik, hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın, ya da laik. İkisi bir arada olunca ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil ikisinin bir arada olması. `Ben Müslüman`ım` diyenin aynı zamanda `Ben laikim` demesi mümkün değil. Çözüm ortada. 1.5 milyarlık İslam alemi Müslüman Türk milletinin ayağa kalkmasını bekliyor. Kalkacağız. Onun ışıkları görünüyor. Bu ayaklanma başlayacak` diyordu. Bunları söyleyen ve bunu geniş kitlelere yayan bir insan. Kendisi zaten Cumhuriyetimize başlı başına bir irtica tehlikesi oluşturmuş kişilerden. Bu nitelikte bir kişinin Başbakan olur olmaz müsteşar yaptığı kişinin, Türkiye Cumhuriyeti`nin başlangıçta ortaya koyduğu laiklik, cumhuriyetçilik ve milliyetçilik gibi birçok temel ilkenin yerini daha Müslüman bir yapıya devretmesinin zorunlu olduğunu ve bunu da zamanının artık geldiği düşüncesini taşıyorum` diyor. Şimdi Nurcu olduğunu gizlemeyen ve `Eğer Cumhuriyetin başındaki resmi makamlar Bediüzzaman`ı dinleseydi bugün hiç şüphe yok ki ülkenin durumu böyle olmazdı` diyen Hüseyin Çelik`i Milli Eğitim Bakanı yapıyor. Devletin bütün makamları bu tip düşünceler taşıyan insanlara devrediliyor.``

Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş, Türkiye`de hukuk işlemediğini, bu kesimlerin yaptıkları her şeyin Anayasa`nın son 24`üncü maddesine aykırı olduğunu ileri sürerken, ``Devlette tam bir irticai kadrolaşma var. Herkes bunun farkında. Tabii ki Cumhuriyet`i korumak ve kollamak için kendine İç Hizmet Kanunu`nun 35`inci maddesinde görev verilen Türk Silahlı Kuvvetleri de elbette uyarı görevini yapacaktır. Ben görevde olsaydım, AKP`ye kapatma davası açardım. Kapatıp- kapatmama Anayasa Mahkemesi taktirindedir. Fazilet Partisi sadece ve sadece türban istismarından dolayı kapatılmıştır. Şu anda daha fazlası yapılıyor. Dava açılamadığı için de gereği yapılamıyor.``

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title