Haberler

    Vücudunuzu Casuslara Açmaya Hazır Olun

    Güncelleme:

    "Hapı Yuttuk" Cümlesi Bu Kez Gerçekten Anlam Kazandı: İşte Vücudunuzda Gezmeye Hazırlanan "Casuslar"

    Ardı arkası kesilmeyen telefon dinlemelerinden, bilgisayar kayıtlarının incelenmesinden bıktınız mı? Özel hayatın kutsallığına mı inanıyorsunuz? Bir gün herkese çip takılacağından mı endişeleniyorsunuz? Aldığınız ilaçlar, tam da korktuğunuz şekilde, vücudunuzda casusluk yapmaya hazırlanıyor.

    Novartis AG'nin geliştirdiği "akıllı hap" programının ilk adımı olan ve organ nakli yapılan hastalar üzerinde kullanılacak mikroçipli haplar, başka pek çok alanda kullanılacak olan mikroçipli ilaçlardan sadece bir tanesi. Mikroçipli haplar alındıktan sonra mide asidi ile harekete geçiyor ve hastanın cildindeki küçük bir parçaya, oradan da bir akıllı telefona veya internet üzerinden doktora bilgi gönderiyor.

    Novartis'in, haklarına sahip olmak için tam 24 milyon dolar harcadığı çipli hap teknolojisi, gerekli düzenlemelerin yapılması ve izinlerin çıkması için gün sayıyor. Özel hayatınıza kimseyi karıştırmamak için artık tek çareniz, hasta olmamak.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title