Haberler

Votaş'ın Hisse Devri Yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesine ait Van Organize Tarım İşletmeleri Anonim Şirketi, (VOTAŞ) Van Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde hizmet veren Van Asya Tarım Hayvancılık İnşaat Anonim Şirketine hisse devri yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesine ait Van Organize Tarım İşletmeleri Anonim Şirketi, (VOTAŞ) Van Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde hizmet veren Van Asya Tarım Hayvancılık İnşaat Anonim Şirketine hisse devri yapıldı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında devir töreni düzenlendi.

Devir törenin Van TSO tarafından hazırlanan VOTAŞ tanıtım filmi ile başladı. Tanıtım filminin ardından konuşan Vali Zorluoğlu, "Bugün Van hayvancılığı ve ekonomisi için çok özel bir gün." dedi.

VOTAŞ'ın kuruluş maksadına uygun gelişme göstermediğine değinen Zorluoğlu, üretim ve kuruluş amacında geri kaldığını söyledi.

Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimizde büyükşehir bünyesinde faaliyet gösteren bir kuruluştu. Amacımız VOTAŞ'ı elden çıkarmak değil. Kuruluş amaçlarına bağlı kalarak halkımızın paydaşlığına sunmak. Bir manada VOTAŞ'ı halka açmak. Sahibi olan halka devretmek istedik. Devletin koyduğu kurallar çerçevesinde bir süreç başlatıldı ve sürecin sonunda Van Ticaret ve Sanayi Odası VOTAŞ'a sahip çıktı."

Kuruluşu bir şahsa ya da kişiye vermek istemediklerini ifade eden Zorluoğlu, "Bunu mümkün mertebe halka yaymak istiyoruz. Ben geldiğimden beri, 'Van'da bir araya gelinip iş yapılamıyor' sözünü çok duydum. Geçmişte birkaç başarısız deneme olmuş. Ama ben Van'ın bunu yeneceğine ve başarılı işler yapabileceğine inanıyorum. VOTAŞ bu durumu değiştirmek için güzel bir örnek." ifadelerini kullandı.

"Fiilen bu işin başındayız"

VOTAŞ'ı ülke düzeyinde bir marka haline getirmek istediklerini söylene Zorluoğlu, Valilik olarak hukuken VOTAŞ'ı devrettiklerini ama fiilen işin başında olduklarını dile getirdi.

"Büyükşehir Belediyesi ve Valilik olarak bir gözümüz hep VOTAŞ'ın faaliyetlerinin üzerinde olacak." diyen Zorluoğlu, şunları ifade etti:

"Bizim istediğimiz istikametten bir sapma olduğunda da gereken müdahaleyi yapacağız. Bir sapma olacağına da inanmıyorum. VOTAŞ'la beraberiz. VOTAŞ'ın yapacağı yatırımlar ve ileriye doğru yapacağı her hamlede VOTAŞ'ın yanındayız. VOTAŞ'tan hisse alan vatandaşlarımızın yanındayız. Bunun bilinmesini istiyorum."

Büyükşehir Belediyesi olarak satışa çıkarılan hisselerden, hisse alacaklarını söyleyen Zorluoğlu, "Hisseler mümkün olduğu kadar çok insan tarafından alınsın tabana yayılsın diye böyle bir sınırlama koyduk. Yüzde 70 oranında hisse satışı gerçekleşmiş. Yani 2 bin 40 hissenin bin 500'ü satılmış. İnanıyoruz ki kalan bölümü de süratle satılacaktır. Başta da söylediğimiz gibi hep birlikte inşallah VOTAŞ'ı, Van ekonomisine bir aktör olarak kazandıracağız." dedi.

Zorluoğlu'nun konuşmasının ardından karşılıklı imzaların atılmasıyla VOTAŞ resmi olarak Van Asya Tarım Hayvancılık İnşaat Anonim Şirketi'ne devredildi.

Devir törenine, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van TSO üyeleri ve VOTAŞ hissedarları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Zorluoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title