Haberler

    Volkswagen, Wolfsburg Fabrikası'nda Üretime Tekrar Başladı!

    Otomotiv devi Volkswagen, Avrupa'daki en büyük tesisi olan Almanya'daki Wolfsburg fabrikasında coronavirüs (covid-19) arasını sonlandırarak 27 Nisan'dan itibaren üretime yeniden başladı.

    Otomotiv devi Volkswagen, Avrupa'daki en büyük tesisi olan Almanya'daki Wolfsburg fabrikasında coronavirüs (covid-19) arasını sonlandırarak 27 Nisan'dan itibaren üretime yeniden başladı.

    Wolfsburg Fabrikası 27 Nisan'da Tekrar Faaliyete Geçti

    Diğer birçok sektör gibi otomotiv sektörü de coronavirüs salgınından olumsuz şekilde etkilenmiş ve birçok markanın fabrikasında uzun bir süreliğine üretime ara verilmişti. Hatta bazı markalar hala üretime başlamış değil ancak bazı markalar yavaş yavaş fabrikalarını tekrar açmaya başladı.

    Otomotiv Devlerinin Tekrar Üretime Başlama Tarihleri

    Üretime tekrar başlayanlardan biri de Volkswagen oldu. Marka, salgına karşı gerekli tedbirleri ve önlemleri alarak Avrupa'daki en büyük tesisi olan Wolfsburg fabrikasında üretimi tekrar başlattı. Salgının yayılma hızını kontrol altına almayı başaran Almanya, ülke endüstrisi için büyük önem taşıyan otomotiv sektörünü yeniden canlandırmak için harekete geçti.

    Wolfsburg tesisindeki Golf üretim bandı yaklaşık 8000 çalışanıyla birlikte 27 Nisan Pazartesi günü tekrar faaliyete geçti. Volkswagen bu hafta fabrika kapasitesinin yüzde 10-15'i oranında üretim yaparak 1400 adet araç üretmeyi planlıyor. Önümüzdeki 2 hafta içerisinde ise bu oranın yüzde 40 arttırılması ve üretimin 6000 adede çıkarılması hedefleniyor.

    Autostadt - Wolfsburg/Almanya

    Markanın Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Tostmann, "Avrupa'nın en büyük üretim tesisinde hareketin başlaması çalışanlarımız, satıcılarımız, tedarikçilerimiz ve Alman ekonomisi için çok önemli bir sembol." diye konuştu. Volkswagen'in Braunschweig, Kassel, Salzgitter ve Hannover'daki parça üretim tesisleri de Nisan ayının ilk haftalarında tekrar üretime başlamıştı. Sonrasında ise 20 Nisan'da Zwickau ile Bratislava tesislerinin, 23 Nisan'da da Chemnitz tesisinin yeniden faaliyetlerine başladığı duyurulmuştu.

    Alman devinin bu hafta Portekiz, İspanya, Rusya, Güney Afrika ve Güney Amerika'daki tesislerinde üretime tekrar başlaması beklenirken 3 Mayıs'ta da Amerika'daki Chattanooga fabrikasında üretimin yeniden başlaması bekleniyor.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Volkswagen Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title