Haberler

Vizyonda Bu Hafta

Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik.

Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik. İşte o filmler:

Acemi Hırsız

Acemi Hırsız, hırsızlık işine giren bir grup amatörün hikayesini anlatıyor. Milyonlar değerindeki kırmızı taşlı bir kolyenin peşine düşen hırsızlar, peşlerindeki mafya babasına 10 gün içinde kolyeyi teslim etmek zorundadır. Bunun için de yapmaları gereken şey, kolyenin sahibinin olduğu otelde kalmaktır. Kolyeyi sahibinden alabilmek için hırsızlar, turist kılığına girerler. Polisin peşlerinde olduğu bu hırsızlar, bir an önce soygunu gerçekleştirmek için çabalarken işleri daha da çıkmaza sokacaklardır... Yönetmenliğini ve senaristliğini Esat Şekeroğlu'nun üstlendiği Acemi Hırsız filminin oyuncu kadrosunda Kerem Hezer, Coşkun Göğen, Hüseyin Elmapınar, Ayşegül Kaygusuz, Nihat Demirel gibi isimler yer alıyor.

Bebek Geliyorum Demez

Bebek Geliyorum Demez, hayallerinin peşinden koşan genç bir kadının hamile olduğunu öğrenmesiyle birlikte değişen hayatını konu ediyor. Kocası Alper ile mutlu bir hayatı olan Beste'nin en büyük hayali yazar olmaktır. Hayallerinin peşinden koşmaya karar veren genç kadın kurumsal hayattan kurtularak ilk adımı atar. Tam da bu sırada beklenmedik bir durum ile karşı karşıya kalır. Hamile olduğunu öğrenen Beste'nin hayatı tamamen değişir. Bu güzel sürpriz sadece onun ve kocası Alper'in hayatını değiştirmekle kalmaz, takıntılı ailelerinin ve birbirinden garip arkadaşlarının hayatını da derinden etkiler. Mide bulantıları, uyku basmaları ve birbirinden komik olaylar eşliğinde bir hamilelik geçiren Beste, bebeği ile birlikte hayallerine de kavuşabilecek mi? Yönetmen koltuğunda Hakan Cigaoğlu'nın oturduğu filmin başrolünü Başak Parlak ve Ali İl üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Cezmi Baskın, Seray Gözler, Sema Atalay, Mehmet Ali Kaptanlar, Feride Çetin, Melih Selçuk ve Serkan Acay gibi isimler yer alıyor.

Cadılar Bayramı

1978 yılı Cadılar Bayramı'nda dört masum genci öldüren Michael Myers ile ilgili araştırma yapan bir grup araştırmacı Myers'ı hapishanede ziyaret ederler. Bu sırada herkes yaklaşmakta olan Cadılar Bayramı hazırlıkları içerisindedir. Cadılar Bayramı'nın gelmesini bekleyen biri daha vardır; Laurie Strode. Laurie, 40 yıl önce bir Cadılar Bayramı gecesi kendisini öldürmeye çalışan maskeli katil Michael Myers ile yüzleşmek istemektedir. Laurie, Myers'la yüzleşebilmek ve intikamını alabilmek için onun hapishaneden kaçmasını beklemektedir ve hayali gerçekleşir. Myers'ın da içinde bulunduğu hapishane nakil aracı kaza yapar ve Michael Myers kaçmayı başarır. Maskeli katilin kendisinin peşine düşeceğini bilen Laurie büyük karşılaşma için tüm hazırlıklarını yapmıştır.

Çirkin Kral Efsanesi

Our Brand Is Crisis, Joe ve Pes Etme filmlerinden hatırladığımız David Gordon Green'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Jamie Lee Curtis ikonik rolü Laurie Strode'u bir kez daha canlandırıyor. Nick Castle, Judy Greer, Will Patton, Andi Matichak, Haluk Bilginer, Virginia Gardner, Andi Matichak gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin senaryosunu ise David Gordon Green ve Danny McBride kaleme alıyor.

Hüseyin Tabak'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Çirkin Kral Efsanesi belgeselinde, efsane yönetmen Yılmaz Güney'in hayatını anlatıyor. 1982 yılında Yol filmi ile Altın Palmiye ödülünü kazanan Güney, Fransa'ya kaçmadan önce bir süre Türkiye'de hapishanede kaldı. Daha sonra ise Avrupa sinemasında bir efsaneye dönüştü. Yılmaz Güney'in dünyasına yapılan bu yolculukta; ailesi, çalışma arkadaşları ve dostlarıyla yapılan röportajlara yer verilerek sanatçının dünya görüşü, sanatı ve yaşadığı zorluklar anlatılıyor.

Müslüm

Müslüm, arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Unutulmaz ses sanatçısının iniş ve çıkışlarla dolu yaşamının anlatıldığı filmde, Müslüm Gürses'in milyonları etkileyen müziğine, çocukluğundan ölümüne kadar geçen zamanda yaşamına etki eden kişilere, çok sevdiğini her fırsatta dile getirdiği eşi Muhterem Nur'a odaklanılıyor. Timuçin Esen'in Müslüm Gürses'i canlandırdığı filmde, Muhterem Nur'a Zerrin Tekindor, Müslüm Gürses'in babasına ise Turgut Tunçalp hayat veriyor. Yönetmenliğini, Türkiye'nin geçen yılki Oscar yarışı için aday adayı olarak gönderdiği Ayla'nın yönetmeni Can Ulkay ve "Romantik Komedi" filminden 8 yıl sonra tekrar yönetmen koltuğuna oturan Ketche'nin (Hakan Kırvavaç) üstlendiği filmin senaryosunu Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi kaleme alıyor.

Müze

Müze, 1985 yılında Mexico City'deki Antropoloji Müzesi'nde yaşanan soygunu konu ediyor. 30'lu yaşlarında olan Juan ve Benjamin, hala okul hayatından kurtulamamıştır. Yıllardır devam ettikleri veterinerlik okulunu bitiremeyen ikili ailelerine bağımlı bir şekilde yaşamaya devam eder. Fakat bir Noel akşamı artık hayatta tek başlarına bir şeyler yapmaya karar verirler. İkilinin aklında ise Meksika'nın ünlü antropoloji müzesini yağmalama fikri vardır. Juan ve Wilson, buradaki değerli Mayan, Mixtec ve Zapotec eserlerini ve özellikle de Kral Pakal'ın cenaze maskesini çalmayı amaçlar. Aileleri Noel'i kutladığı sırada onlar tecrübeli suçlular gibi işlerinin başına geçer. Planları kusursuz olarak işler ve çantalarının değerli eşyalarla doldurarak kaçmayı başarırlar. Fakat her şey durulduğunda giriştikleri işin asıl öneminin ne olduğunu anlarlar. Gerçek olaylardan esinle yola çıkan ve tamamına yakını olayların yaşandığı gerçek mekanlarda çekilen Müze'nin yönetmen koltuğunda Alonso Ruizpalacio oturuyor. Senaryosunu yönetmen ile Manuel Alcala'nın birlikte kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Gael García Bernal, Leonardo Ortizgris, Alfredo Castro, Lisa Owen, Ilse Salas gibi isimler yer alıyor.

Napoli'nin Sırrı

Napoli'nin Sırrı, beklenmedik bir andan hayatına giren bir aşk ile işlenen bir suç arasında sıkışan Adriana adındaki bir kadının hikayesini anlatıyor. Genç bir kadın olan Adriana, Napoli'de gittiği bir partide Andrea adındaki bir adamla tanışır. Andrea, özgüveni yüksek olan, çekici bir adamdır. Geceyi Andrea ile geçiren Adriana, hayatının aşkını bulduğunu düşünür. Genç kadın, hayatının değişeceğini, her şeyin güzel olacağını düşlerken, Andrea'nın buluşmaya gelmemesi genç kadını hayal kırıklığına uğratır. Hayatına geri dönen Adriana, otopsi yapmak için işe gittiğinde gizemli bir soruşturmanın ortasında kalır. Şüpheli bir cinayete kurban gitmiş bir bedeni inceleyen Adriana, bu karanlık sırrın gizemini çözebilecek midir?

Filmin yönetmen koltuğunda Karşı Pencere, Şahane Misafir, İstanbul Kırmızısı gibi filmleri yöneten Ferzan Özpetek oturuyor. Başrolünü Özpetek'in Karşı Pencere filminde de rol alan Giovanna Mezzogiorno'nun üstlendiği filmin kadrosunda Alessandro Borghi, Maria Pia Calzone, Luisa Ranieri ve Isabella Ferrari gibi isimler yer alıyor. Gerilim türündeki filmin senaryosunu Ferzan Özpetek, Gianni Romoli ve Valia Santella birlikte kaleme alıyor.

Rafadan Tayfa Dehliz Macerası

Rafadan Tayfa Dehliz Macerası, mahallelerindeki evlerin yıkılmasını önlemek için maceraya atılan Rafadan Tayfa ekibinin hikayesini konu ediyor. Bir inşaat firması, mahalledeki evlerin sağlamlığını kontrol etmek için gelince mahallelide büyük bir panik oluşur. Daha ortada bir sonuç yokken herkes evlerinin yıkılma ihtimalini düşünerek korkuya kapılır. Binaların yıkılacağı üzerine bir de söylenti çıkınca mahalleli iyice ayağa kalkar. Mahalle sakinlerinden bir tek Kuşçu Baba sakindir. O, mahallenin tarihi değerinden dolayı kimsenin mahalleye dokunamayacağını düşünür. Fakat, hafızasına pek de güvenilmeyen Kuşçu Baba'nın söylediklerine kimse güvenmez. Onu tek ciddiye alan ise Rafadan Tayfa ekibidir. Kuşçu Baba'nın söylediklerini araştırmaya karar verip kütüphaneye gidince anlatılanların doğru olduğunu öğrenir. Yaşadıkları mahallenin altından İstanbul'un en eski dehlizlerinden bir tanesi geçmektedir. Artık onların tek bir amacı vardır; dehlizi bulup mahalleyi yıkımdan kurtarmak. İsmail Fidan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu animasyon filminin senaryosunu Ozan Çivit kaleme alıyor. Filmin seslendirme kadrosunda Nusret Çetinel, Levent Kol, Yağmur Sergen, Hakan Coşar, Şirin Giobbi, Emine Sergen Kazbek gibi isimler yer alıyor.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yönetmen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title