Haberler

Vizyonda Bu Hafta

BU HAFTA SEKİZ YENİ FİLM GÖSTERİME GİRİYOR. ANİMASYON FİLMLER AĞIRLIKTA

Diriliş: Vampir Avcısı

(Rise: Blood Hunter)

Yönetmen:Sebastian Gutierrez

Oyuncular: Robert Forster, Cameron Richardson, Lucy Liu ...

Tür: Korku / Gerilim

Süre: 94 Dk.

Yapım Yılı: 2007

Konu:Sadie, bir araştırmacı gazetecidir ve araştırmaları sırasında Los Angeles'in genç ve modern insanlarını içine çeken gizli bir tarikata denk gelir. Ortadan kaybolan bu gençlerin öldüğü anlaşılınca, Sadie bunun nedenini anlamak ister. Araştırmasının ortasında bu hunharca cinayetlerin ardındaki kişinin eline düşer. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Sadie karanlık bir yerde uyanıp aydınlığa çıkmaya çalışınca, artık yaşamadığını ama ölü de olmadığını fark eder. Los Angeles merkezinin kalabalık sokaklarında amaçsızca gezinirken, duyularının zayıflamaya başladığını hisseder; susuzluğunu gidermek için beslenmek zorundadır ve ihtiyaç duyduğu besin kandır. Açlığını gidermek için masum insanları nasıl öldürebilir ki? Ölü olması gerektiği halde neden hayattadır?

Transformers

(Transformers)

Yönetmen:Michael Bay

Oyuncular:Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel...

Tür: Aksiyon - Bilimkurgu - Macera

Yapım Yılı: 2007

Konu: Dünyamızı yok etmeye kararlı kötü robotlarla onları durdurmaya çalışan iyi robotların mücadelesini anlatan ve 1980'li yıllara damgasını vuran ünlü televizyon dizisinin beyazperde uyarlaması...

Hepimizin bildiği gibi dünyamızda organik kökenli yaşam formatları vardır. Cybertron gezegeni ise başka mekanizmalara kolayca dönüşebilme yeteneğine sahip olan robotların gezegenidir. Bu robotlara "Transform" denir. Her "Transformer"ın kendine özgü bir dönüşerek değişme şekli vardır. "Transformer"lar iki farklı cepheye bölünmüşlerdir. Bir tarafta kısaca Autobotlar denen iyi robotlar vardır. Bunların yöneticiliğini Optimus Prime yapmaktadır ki 18 tekerlekli kırmızı renkli bir kamyona dönüşmüştür.

Diğer tarafta ise şeytani ruhlu ve kötü niyetli Decepticonlar vardır. Bunların yöneticisi ise bir silaha dönüşmüş olan Megatron'dur. Cybertron gezegeninde Energon Küpleri adı verilen yakıt stoklarının azalması üzerine her iki taraf yeni kaynak arayışıyla uzay yolculuğuna başlar.

Yeni enerji kaynağı arayışları onları ihtiyaç duydukları mineraller ve kimyasallar açısından çok zengin olan gezegenimize getirecektir. Kendilerini kolaylıkla otomobillere, deniz taşıtlarına, uçaklara, kamyonlara, teknolojik cihazlara, hatta insanlara dönüştürebilen Transformerlar, dünyamızın çok kıymetli doğal kaynaklarının kontrolünü ele geçirebilmek için bir savaş başlatacaklardır.

Şeytanın Oteli

(Fritt Vilt)

Yönetmen:Roar Uthaug

Oyuncular:Ingrid Bolsø Berdal, Viktoria Winge, Rolf Kristian Larsen...

Tür: Korku

Süre: 97 Dk.

Yapım Yılı: 2006

Konu:Kış mevsiminin ortası. Beş genç snowboard yapmak için Jotunheimen dağının bulunduğu bölgeye doğru yola çıkar. Bir rampada snowboard yapan beş gençten biri çok kötü düşer ve bacağını kırar. Bulundukları bölgede birilerinin yaşadığına dair hiç bir işaret yoktur ve burası cep telefonlarının kapsama alanının dışındadır.

Beş genç, bulunduklara yere az bir mesafede bir dağ oteli bulurlar. Bu dağ otelinde yatacak yer bulabileceklerine karar verirler. Otel sessiz ve boş gözükmektedir. Yıllar önce kapanmış olduğu bellidir. Otelin telefon hatları kapalıdır. Gençler, geceyi burada geçirmek zorunda olduklarının farkına varırlar. Fakat otelde yalnız değildirler.

Kısa bir süre sonra, zemin katta, zindan gibi pis bir oda keşfederler ve bu odada birisi yaşamaktadır. Kısa bir süre sonra Norveç'in adı çıkmış ve kararlı seri katili ile gençler arasında kedi fare oyunu başlar ve bunu yaşam ile ölüm arasındaki savaş takip edecektir. Gençlerin sayısı azaldıkça, aralarındaki arkadaşlık ve cesaret test edilecektir.

Candy

(Candy)

Yönetmen:Neil Armfield

Oyuncular:Heath Ledger , Abbie Cornish, Geoffrey Rush...

Tür: Dram-Romantik

Süre: 108 Dk.

Yapım Yılı: 2006

Konu:Candy, bir yandan bağımlılığın yaşamı nasıl yıkıp yok ettiğini sergilerken, bir yandan da "gençlik çılgınlıklarının soluk kesici çıkışlarını, aklı baştan alan inişlerini de çok güzel yakalıyor." Filme adını veren rolde, Abbie Cornish yaşama tutkusuyla deliliğin sınırlarına sürüklenen bir ressamı, Heath Ledger (Brokeback Mountain) ise aşkla kendini yitirmiş şairi canlandırıyor. İkili sınırsız hazza giden yolu eroinde bulur.

Bağımlılık onları ele geçirdikçe, tam da aradıkları şeyi yitirirler ve sonunda Candy bedenini satmak zorunda kalır.

Küçük Cadı Kiki

(Majo no takkyûbin)

Yönetmen:Hayao Miyazaki

Oyuncular: Animasyon karakterler,

Tür: Animasyon-Aile-Fantastik-Macera

Süre: 102 Dk.

Yapım Yılı: 1989

Konu: Kiki adında, 13 yaşındaki bir cadı adayı rüştünü ispatlaması, sorumluluklarının bilincinde bir cadı olarak hayata başlaması için eğitime tabi tutulur. Bu eğitim onun bir sene boyunca yalnız yaşamasını, "iyi" ve "doğru" şeyler yaparak hayatını sürdürebilmesini gerektirir.

Kiki ailesini terk ederek, kendi seçtiği bir şehirde seyre doyum olmayan maceralar yaşarken, hayata dair birçok şey öğrenir. Kara kedisi Jiji'yle önce başını belaya sokar, ama sonra deniz kenarındaki bu şehirde birçok yeni arkadaş edinir.

Gökteki Kale

(Tenkû no shiro Rapyuta)

Yönetmen:Hayao Miyazaki

Oyuncular:Animasyon karakterler,

Tür: Animasyon-Aile-Fantastik-Macera

Süre: 124 Dk.

Yapım Yılı: 1986

Konu:Gökte gezen, içi hazinelerle dolu olduğuna inanılan Laputa adlı kayıp bir ada… Buna inanan bir avuç insan. Gizemli bir şekilde gökten süzülerek düşen Sheeta, onun peşinden kayıp bir medeniyetin izini sürmek ve bir hayali gerçekleştirmek üzere var gücüyle mücadele eden genç bir erkek çocukla birlikte, peşlerindeki amansız düşmanlardan kaçarken keşiflerle dolu bir maceraya yelken açıyor.

Yapıtlarında mitolojinin naif anlatılarından beslenen Hayao Miyazaki, 'Gökteki Kale'de Güliver'in Gezileri'nden esinlenmiş.

Rüzgarlı Vadi

(Kaze no tani no Naushika)

Yönetmen:Hayao Miyazaki

Oyuncular:Animasyon karakterler,

Tür: Animasyon - Bilim Kurgu - Fantastik

Süre: 116 Dk.

Yapım Yılı: 1984

Konu:Hayao Miyazaki'nin yapımı tam 12 yıl süren mangası Rüzgârlı Vadi, endüstrileşmenin getirdiği yıkımla baş başa kalmış gelecekteki dünyanın, tükenmek üzere olan insan soyunun masalsı anlatım biçimiyle buruk bir tablosunu çiziyor.

Büyük savaştan yüzyıl sonra, Rüzgar Vadisi olarak bilinen bir deniz krallığı, içinde hala insanların yaşadığı tek yerdir. Cesur prenses Nausicaa tarafından yönetilen Vadi'nin insanları; ohmu adındaki, Yeryüzü'ne yayılmış zehirli ormaları koruyan güçlü böceklerle sürekli savaş halindedir. Nausicaa ve cesur arkadaşları, Vadi insanlarıyla beraber insanlık ve yeryüzü arasındaki ilişkiyi yeniden kurmaya çalışır.

Komşum Totoro

(Tonari no Totoro)

Yönetmen:Hayao Miyazaki

Oyuncular:Animasyon karakterler,

Tür: Animasyon-Aile-Fantastik-Macera

Süre: 86 Dk.

Yapım Yılı: 1988

Konu: 11 yaşındaki Satsuki ve 4 yaşındaki kardeşi Mei babaları ile birlikte Japonya'nın kırsal kesiminde yer alan eski bir eve taşınırlar. Burada, bilinmeyen bir hastalıktan ötürü hastanede yatmakta olan annelerinin iyileşmesini bekleyen aile, bir süre sonra annelerinin durumunun kötüleştiği haberini alır. Bunun üzerine küçük Mei, annesinin yanına gitmek için evden kendi başına ayrılır.

Kardeşini bulmak için peşinden giden Satsuki'ye koca göbekli, kaytan bıyıklı orman perisi Totoro yardımcı olacaktır. Film Miyazaki'nin anlatım biçimi ve tekniğinde, daha sonra çektiği 'Ruhların Kaçışı'nda zirveye ulaştığı olağanüstü varlıklar ve insanlar arasındaki ilişkinin ilk örneği olması açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title