Haberler

    Vizesiz Avrupa İçin Büyük Gün Çarşamba

    Türk vatandaşlarına vizesiz seyahati sağlayacak tavsiye kararının yer aldığı üçüncü raporun Genel Kurul'da görüşülmesi kararı, bugün belirlenen AP Genel Kurulu final ajandasına da eklendi.

    Türk vatandaşlarına vizesiz seyahati sağlayacak tavsiye kararının yer aldığı üçüncü raporun Genel Kurul'da görüşülmesi kararı, bugün belirlenen AP Genel Kurulu final ajandasına da eklendi.

    Avrupa Birliği Komisyonu'nun 4 Mayıs'ta yayımladığı rapor, bugün AP Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi'nde ele alındı.

    Komite üyeleri, raporun AP hukukuna uygun olup olmadığını incelemek amacıyla, AP Hukuk Servisi'nin görüşünü aldı. AP Hukuk Servisi'ne göre, Türkiye ve AB arasında imzalanan anlaşma ve AB Komisyonu'nun tavsiye kararında hukuki açıdan bir sakınca bulunmuyor.

    AP Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi üyeleri, anlaşma ve raporun hukuki bir yaptırımı olup olmadığı hakkında soru işaretleri bulunduğunu, ayrıca varılan anlaşmanın siyasi hedeflere göre belirlenmiş bir karar olduğu eleştirilerini getirdiler.

    Geçen hafta AB Komisyonu'nun tavsiye kararından hemen sonra bir araya gelen AP Başkanı Martin Schulz ve grup başkanlarından oluşan Başkanlar Konferansı kararı değerlendirmiş ve "Türkiye'yle vize serbestisi konusunda başarılı bir sonuç elde edilmesine yapıcı katkıda bulunmaya hazırız. Ancak parlamento prosedürlerinde bir kısayol olmayacak." ifadesini kullanmıştı.

    Açıklamada, Komisyon'un Parlamento'yu tüm şartların yerine getirilmediği konusunda bilgilendirdiği, "Tüm şartlar tamamen karşılanana kadar ve AB Komisyonu, Parlamento'ya bu konuda yazılı garanti verinceye kadar çalışmalar devam etmeli ama komiteye sevkin gerçekleşmeyeceği" ifade edilmişti.

    Geçen hafta Brüksel'de açıklanan ve Türk vatandaşlarına vizesiz seyahati öngören yol haritasına dair yayımlanan üçüncü raporda, Türkiye'nin 72 kriterden

    67'sini yerine getirdiği belirtilmişti.

    Rapora göre Türk vatandaşları, haziran ayından itibaren Schengen üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebilecek.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Avrupa Birliği Türkiye Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title