Haberler

Viyana: Saddam'ın İdam Edilmesine Avusturya Medyasında Geniş Yer Verildi

Irak'ın Devrik Lideri Saddam Hüseyin'in İdam Edilişi Avusturya Medyasında da Yankı Buldu. Gazetelerin Manşetten Verdiği Haberlerinde Saddam Hüseyin'in İdamı, "Diktatörün Sonu İdam Sehpasında Son Buldu" Şeklinde Yer Aldı.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idam edilişi Avusturya medyasında da yankı buldu. Gazetelerin manşetten verdiği haberlerinde Saddam Hüseyin'in idamı, "Diktatörün sonu idam sehpasında son buldu" şeklinde yer aldı.

Österreich gazetesi, "Saddam idam sehpasında can verdi" başlığıyla idama 5 sayfa yer verdi. Gazete, devrik liderin mahkemede yargılanışı sırasında oturduğu yerden gülerken fotoğrafını, idam sehpasına gelişi ve boynuna ipin geçmiş hali ve sonrasında yerde uzanmış fotoğrafını da yayımladı.

Kronen Zeitung gazetesi de, "Irak'ı Saddam'dan sonra kan ve kaos bürüdü" manşetini kullandı. Gazete, idamı manşetten vererek, habere 2 sayfa ayırdı. Kronen Zeitung, idamdan sonra ilk intikam saldırılarının başladığını kaydetti. Gazete, Saddam Hüseyin'in idam sehpasındaki fotoğrafını, idam edilişini televizyondan izleyen Iraklıları ve sevinç gösterilerinde bulunan insanların fotoğraflarını yayımladı.

Kurier gazetesi de, Saddam Hüseyin'in idam edilişini, "İşte diktatörün sonu" manşetiyle duyurdu. Gazete, devrik liderin "Hiç yere asıldığını" ve acınacak halde öldüğünü yazdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title