Haberler

Viyana'da Sümer Ezgü Konseri

Viyana'da Faaliyet Gösteren Ege Kültür Merkezi'nin Düzenlediği Halk Konserinde, Ünlü Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü Sevenleriyle Buluştu.

Viyana'da faaliyet gösteren Ege Kültür Merkezi'nin düzenlediği halk konserinde, ünlü halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü sevenleriyle buluştu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Ege Kültür Merkezi'nin düzenlediği konsere katılan sanatçı Ezgü, Anadolu'nun dört bir köşesinden seslendirdiği türküleriyle hayranlarını coşturdu. Sanatçıya Ege Kültür Merkezi'nin folklar ekibi de oyunlarıyla eşlik etti. Ezgü, cep telefonuyla türküsünü dinleten bir hayranına, "işte yakaladım korsanı" şeklinde karşılık vererek, Osman Enöz adlı hayranına ceza olarak CD sattı. Ezgü, Enöz'den aldığı 50 euroyu Ege Kültür Merkezi'ne bağışladı. Daha sonra korsan ürünlerin

zararları hakkında sevenlerine seslenen Ezgü, "Sevdiğiniz sanatçıların müziklerini indiriyorsunuz ama onların ipini çekiyorsunuz, bunu bilin. Yapılan bu çalışmaların yaşaması için emeğe saygı göstermelisiniz. Sizin çocuklarınız da buralarda bu türküleri öğrensinler. Biz bu işleri bırakırsak, siz daha çok 'Nane Nane' dinlersiniz, ona göre gari" diye konuştu.

(MEA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title