Haberler

Viyana'da "Avusturya'daki Türkiye - Türkiye'deki Avusturya" konferansı

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğinde "Avusturya'daki Türkiye - Türkiye'deki Avusturya" başlıklı bir konferans düzenlendi.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğinde " Avusturya'daki Türkiye - Türkiye'deki Avusturya" başlıklı bir konferans düzenlendi.

Elçiliğin konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Avusturya'nın eski Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım, modacı Atıl Kutoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Kneissl, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki tarihi, kültürel ve siyasi etkileşimlere değinerek, 1960'lı yılların sonu ve 70'li yılların başında Büyük Ada ve İstanbul'da yaşadığı tecrübeleri anlattı.

İki ülke arasındaki etkileşimin en önemli örneklerinden birinin Viyana Diplomasi Akademisi olduğunu kaydeden Kneissl, 1754'de İmparatoriçe Maria Theresia tarafından kurulan akademinin ilk önce Orient Akademisi adıyla faaliyetlerini yürüttüğünü, buradaki çalışmalarda özellikle Osmanlı İmparatorluğu ve Avusturya devleti arasındaki diplomatik ilişkilerin çeşitli seviyelerde geliştirildiğini ifade etti.

Kneissl, iki ülke arasında tarihte yaşanan siyasi rekabetin karşılıklı etkileşime yol açtığını, Türk müziği, mimarisi ve modasına ilişkin ögelerin Avusturya sanat eserlerine yansıdığını söyledi.

Son yıllarda diplomasinin daha formel ve yüzeysel ilerlediğini savunan Kneissl, diplomatik ilişkilerin daha insani ve karşılıklı anlayışa dayalı olması gerektiğini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na teşekkür

Kneissl, ikili ilişkilerin ileriye taşınmasında diyalog, kurulan dostluklar ve ortak çıkarların belirleyici bir rol oynadığına dikkati çekerek, "Viyana ve Ankara arasındaki ilişkilere yeni bir sayfa açılmasında açık ve anlayışlı bir yaklaşım sergilemesinden ötürü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür etmek isterim." şeklinde konuştu.

Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin toplumları birbirine yaklaştırdığına işaret eden Kneissl, bu anlamda 2021'de gerçekleştirilecek Türkiye - Avusturya kültür yılının önemini vurguladı.

Kahve kültürü yeni fikirlere yol açtı

Kneissl, kahve ve kahve kültürünün Türkiye üzerinden Avusturya'ya geldiğini anımsatarak, kahve kültürünün sohbet ve fikir alışverişine olanak sağlayan yeni cemiyetlerin oluşmasına yol açtığını, burada yapılan tartışmaların yeni fikir ve görüşlerin ortaya çıkmasına öncülük ettiğini anlattı.

Modacı Atıl Kutoğlu da Avusturya ve Türkiye'nin tarihte kader birliği yapmış, birçok ortak paydaya sahip iki dost devlet olduğunu kaydederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin en yüksek seviyede olması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avusturya Türkiye Viyana Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title