Haberler

Viyana: Avusturya'da Yaklaşan Genel Seçimler

Avusturya'da Yaklaşmakta Olan Federal Parlamento Seçimleri İçin Hazırlıklar Devam Ediyor.

Avusturya'da yaklaşmakta olan Federal Parlamento Seçimleri için hazırlıklar devam ediyor.

1 Ekim Pazar günü yapılacak olan seçim için kampanyalarını sürdüren aşırı sağcı Avusturya Özgürlükler Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Heinz Christian Strache, oy toplamak için ırkçı tutumlarını sürdürüyor.

Avusturya'da yapılacak parlamento seçimleri yaklaşırken, siyasi partiler oy toplama yarışında. Seçim programını ırkçılık üzerine kuran aşırı sağcı Avusturya Özgürlükler Partisi'nin (FPÖ) Genel Başkanı Heinz Christian Strache, konuşmalarında baştan sona kadar Türkiye ve Avusturya'daki Türkleri hedef alıyor. Strache, Avusturya'nın Başkenti Viyana Reumanplatz'da yaptığı seçim konuşmasında da, Viyana ve Avusturya'nın Türkler tarafından kuşatılmak üzere olduğunu ve ülkenin Türkleşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını öne sürdü. Strache, Avusturya'da her bir Euro'nun Avusturya yurttaşları için ödenmesini, yabancılara çocuk parası, aile yardımı, sosyal konut gibi hizmetlerin kesilmesini ve yabancıların sadece temel tıbbi hizmetlerden yararlanabilmesini talep etti. On binlerce seçmene hitap eden Strache, en çok alkışı da yabancı ve Türkiye karşıtı sözleriyle topladı.

"TÜRKİYENİN AB'NE ÜYELİĞİNE KARŞI DURMALIYIZ"

FPÖ Genel Başkanı Strache, en temel siyasi hedeflerinin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı durmak olduğunu ifade ederek, buna ömür boyu karşı çıkacaklarını belirtti. Avusturya'da halkın yüzde 80'inin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığını belirten Strache, "Türkiye'nin AB üyeliğini engellemek isteyen her seçmen FPÖ'ye oy vermelidir" dedi. "Göç yerine sosyal devlet" yazılı seçim afişi önünde konuşma yapan Strache, "Ne kadar misafir alacağına ev sahibi karar verir. Misafir aldığınız kişi devamlı ev düzenini bozuyorsa, o zaman ev sahibi Avusturyalılar olarak 'Kusura bakma arkadaş, evimi terket, seni burada istemiyoruz' deme hakkımız var. Biz evimizin reisi olarak kalmak istiyoruz. Her insanın bir yurt hakkı vardır. Avusturyalı ile Avusturyalı olmayan arasında bir fark olmak zorunda. Çocuk parası, aile yardımı, sosyal konut ve tıbbi hizmetler sadece Avusturyalılara verilmeli. Yabancılara verilen çocuk parası, sosyal konut, aile yardımları kesilmeli. Yabancılar için misafir işçi sigortası kurulmalı, onlar bu sigortadan yararlanmalı ve onlar sadece temel tıbbi hizmetlerden yararlanabilmeli" şeklinde konuştu.

AVUSTURYALILAR DAHA ÇOK ÇOCUK YAPMALI

FPÖ Genel Başkanı Strache, ülkede göçmenler için her yıl 30 milyar Euro harcandığını ileri sürerek, bu paraları çarçur edilmesi yerine Avusturyalıların daha fazla çocuk yapması için harcanmasını istedi ve "3 yıl ödenen çocuk parası, bu paralarla 6 yıla çıkarılmalı" diye konuştu. Avusturya cezaevindeki mahkumların yüzde 86'sının yabancı olduğunu iddia eden Strache, mahkumlara sadece tıbbi bakım için günde 22 bin Euro harcandığını savundu. Yabancı mahkumların Avusturya cezaevlerini beş yıldızlı otel olarak gördüklerini söyleyen Strache, burada kendi memleketlerinden daha iyi şartlar altında yaşadıklarını kaydetti.

Strache konuşmasını, "Kutsal baba Papa Regensburg'ta yaptığı konuşmada bir alıntı yaptı ve kılıçla kimsenin bir başka inanca zorlanamayacağını söyledi, diyaloga çağırdı. Peki sonunda ne oldu? Hıristiyanlara saldırıldı. Kiliseler ateşe verildi, bomba atıldı. Bunlar kundakçı ve bu bir başlangıç. Biz buna karşı uyarıyoruz. Radikal İslam kitlesel bir fenomen. Bakın hiçbir İslam ülkesinde demokrasi var mı? Hiç İslam demokrasisi var mı? Yok. Bizim kendimizi ve ülkemizi korumamız lazım" şeklinde sürdürdü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title