Haberler

Vitali Hakko'nun Cenazesi Toprağa Verildi

İstanbul'da Vefat Eden İş Adamı Vitali Hakko, Neve Şalom Sinagogu'nda Düzenlenen Törenin Ardından Ulus'taki Arnavutköy Musevi Mezarlığı'nda Toprağa Verildi.

İstanbul'da vefat eden iş adamı Vitali Hakko, Neve Şalom Sinagogu'nda düzenlenen törenin ardından Ulus'taki Arnavutköy Musevi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hakko'nun cenazesi, Merter'deki Vakko fabrikasındaki törenin ardından Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu'na getirildi. Sinagogdaki törene Vitali Hakko'nun eşi Ketty, oğlu Cem Hakko, kızı Sima Lodrik, kardeşi Albert, Cem Hakko'nun eski eşi Bettina, torunları ve yakınları katıldı.

Hükümeti temsilen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun katıldığı törende, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş da hazır bulundu.

Törene ayrıca, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvio Ovadio ve Türk Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensio Pinto, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve aralarında İsak Alaton, Rona Yırcalı, Erol Aksoy'un da bulunduğu iş adamları ile Haldun Dormen, Göksel Kortay, Sezen Cumhur Önal, Yılmaz Morgül'ün de aralarında bulunduğu sanat, medya ve iş dünyasından çok sayıda kişi de katıldı.

Vitali Hakko, cemaatin başduahanı Hazan David Sevi'nin okuduğu dualar ve sinagogun başhahamının okuduğu dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Törende bir konuşma yapan Vitali Hakko'nun yeğeni Alberto Elhadef, Hakko'nun Cumhuriyet'in ilk girişimci kuşağından olduğunu belirterek, Hakko'nun moda, hazır giyim ve mağazacılıkta ilklere imza attığını kaydetti.

Tören, Hakko'nun yakınlarının taziyeleri kabul etmesiyle sona erdi. Bu arada sinagogda, bir de taziye defteri açıldı.

Vitali Hakko'nun cenazesi daha sonra sinagogdan alınarak Ulus'taki Arnavutköy Musevi Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Bu arada sinagogda düzenlenen törene katılan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vitali Hakko'nun olduğu yerde güzellik vardı, şıklık vardı, dostluk vardı. Vitali Hakko, ülkesini seven bir insandı. Ülkesini güzelleştirmek için çok çalıştı. Ruhu şad olsun'' dedi.

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç da, ''Çok değerli bir sevdiğimi, çok şık bir insanı kaybettik. Ruhu şad olsun'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title