Haberler

Visa-europe'tan Çocuklara "Renkli Ufuklar"

Visa Europe'un Üye 23 Banka ile Birlikte Sürdürdüğü Renkli Ufuklar Projesi Kapsamında, 30'u Aşkın İlk Öğretim Öğrencisi İstanbul Modern Sanat Müzesi'ni Ziyaret Ederek, Hem Müzeyi Gezdiler Hem de "Müze Kent" Atölyesine Katıldılar.

Visa Europe'un üye 23 banka ile birlikte sürdürdüğü Renkli Ufuklar projesi kapsamında, 30'u aşkın ilk öğretim öğrencisi İstanbul Modern Sanat Müzesi'ni ziyaret ederek, hem müzeyi gezdiler hem de "müze kent" atölyesine katıldılar.

Renkli Ufuklar projesi bünyesinde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) eğitimci ve gönüllüleri tarafından sürdürülen program kapsamında, İstanbul Modern Sanat Müzesi'ni ziyaret eden çocuklar, kendilerine müzeyi tanıtan, zihinlerinde "müze" kavramının gelişmesine aracı olan, çevrelerine ve kentin tarihi dokusuna duyarlıklarını güçlendirmeyi amaçlayan özel bir etkinliğe katıldılar.

Çocuklar, "müze" ve "kent" kavramları üzerine odaklanan bu etkinlikte, eğitmenlerle birlikte gerçekleştirdikleri müze gezisinin yanı sıra, İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin Eğitim Odası'nda kolektif bir "müze kent" projesi de gerçekleştirdiler.

İkili gruplara ayrılarak farklı ölçülerdeki kartonlara kentin tarihi dokusunu resmeden çocuklar, sarayları, kuleleri, surları ve tarihi hatıralar taşıyan sokaklarıyla, bir anlamda İstanbul'u yeniden inşa ettiler. Çocuklar, özgün kent tasarımlarında, geçmişi korumanın, kentin öykülerini insanlarla paylaşmanın yeni biçimlerini oluşturarak kendi müzelerini oluşturdular.

(ERÖ-ERÖ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title