Haberler

Vısa Europe -Rotary İşbirliğinden Sosyal Sorumluluk Projesi Çıktı

Visa Europe, Türkiye'de Ticari Harcamalarda Kart Kullanımını Teşvik Etmek Üzere Bir Dizi Kampanya Başlattı.

Visa Europe, Türkiye'de ticari harcamalarda kart kullanımını teşvik etmek üzere bir dizi kampanya başlattı. Visa, kampanya çerçevesinde İstanbul'da yer alan 15 Rotary Klübü'nün sayısı bin 200'e ulaşan üyelerine altı aylık bir çalışma ile ticari kartların tanıtımını yaptı ve kart kullanımının iş hayatında getireceği faydaları anlattı. İstanbul Rotary Klüpleri, Visa ile kazan-kazan formülüyle yapılan ve kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirilen işbirliği sayesinde oluşan mali kaynağın, yoksul kadınların sağlık taramasından geçirilmesi ve okuma-yazma ve meslek kursları düzenlenmesi dahil bir dizi sosyal sorumluluk projesinde kullanıldığını açıkladı.

Ticari kart kullanımını yaygınlaştırmak ve teşvik etmek için çeşitli kuruluşlarla tanıtım ve işbirliği çalışmaları yaptıklarını belirten Visa Europe Türkiye Direktörü Nur Öztin Kurak, bu alanda İstanbul Rotary Kulüpleri ile yaptıkları programla önemli bir sosyal sorumluluk modeli ortaya koyduklarını söyledi. Visa yetkilileri, İstanbul ve Marmara'da bulunan Rotary Klüp üyelerine altı ay boyunca gruplar halinde düzenlenen toplantılarda ticari kart kullanımının işletmeler için önemini anlatırken, 600'e yakın Rotary üyesi ile de doğrudan görüşmeler gerçekleştirildi.

-"STK'LARA ÖRNEK OLABİLİR BİR İŞBİRLİĞİ"-

Nur Öztin Kurak işbirliğini değerlendirirken şunları söyledi:

"Rotary Kulüpleri ile yaptığımız bu çalışma çok güzel bir işbirliği oldu. Başarılı olduğu için de bunu kamuoyu ile paylaşmak istedik. Konu sadece ticari kartları veya Visa'yı anlatmaktan çok, ticari harcamalarda doğru şekilde kart kullanımının tek tek işletmelere ve genel ekonomiye getireceği faydaları dile getirmekti. Rotary bu işbirliği ile Visa'nın yarattığı mali desteği farklı bir şekilde kullanabilirdi, ancak bunu kurumsal sosyal sorumluluk alanında kullanmayı tercih etti. Bu da bizi çok mutlu kıldı. Projenin farklı STK'lara da örnek olmasını arzu ederiz."

-"İKİLİ DEĞİL, ÜÇLÜ KAZAN-KAZAN-KAZAN PROJESİ OLDU"-

Rotary 2007-2008 Dönemi Bölge Governoru Tahsin Tuğrul, "Normalde bizim kulüplerde ve üyelerimize ticari markaların tanıtımına izin vermiyoruz. Ancak burada bir markadan ziyade ticari banka ve kredi kartının bir ödeme aracı olarak tanıtılması amaçlandığı için ve elde edilen mali kaynağın sosyal sorumluluk projelerimizin hayata geçirilmesine katkı sağlayacağına inandığımız için böyle bir işbirliğine gittik. Çok da verimli ve hizmet kalitesini yükselten bir işbirliği ve tam bir kazan-kazan-kazan projesi oldu. Sadece iki taraflı değil yani üç taraflı kazananı olan bir proje oldu. Bu da Türkiye'de ilk kez gerçekleşiyor" dedi.

-HARCAMALARIN SADECE BİNDE 5'İ TİCARİ KARTLA-

Visa Europe Ülke Direktörü Kurak, küresel tüketici harcamalarının yüzde 18'nin, küresel ticari harcamaların da yüzde 1'inin kart kullanarak yapıldığına dikkat çekerek, "Türkiye'de bu oran binde 2,5 gibi çok düşük oranda. Ödeme aracı olarak ticari kart kullanılmıyor bile denebilir. Mart 2008 verilerine göre 51 milyon bireysel kart varken, ticari kart toplamı sadece 718 bin. Bunun 378 bini ticari kredi kartı, 340 bini de ticari banka kartından oluşuyor" bilgisini verdi.

-"KAYITLI EKONOMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"-

Kurat, Visa olarak KOBİ'ler başta olmak üzere ticari hayatta ticari kart kullanımının avantajlarını herkese anlatmak istediklerini, ticari kartın her büyüklükte ve her alandaki şirketler için iyi bir çözüm olduğunu ifade etti. Kurak, "Kayıtlı ekonomiye geçişte ticari kartların en doğru şekilde kullanılması halinde bunun ülke ekonomisine ve şirketlere büyük faydalar sağlanacağının herkesçe bilinmesi gerekiyor. Ticari harcamalarda kart kullanımı kayıtdışı ile mücadelede ve kayıtlı ekonomiye geçişte çok önemli bir fonksiyon görebilir. İşletmelere şeffaflık ve verimlilik getirir, harcamaların denetimini ve takibini kolaylaştırır. Daha da önemlisi maliyetlerde ciddi bir düşüş fırsatı yaratır" diye konuştu.

-"KOBİ'LER HARCAMALARIN YÜZDE 41'İNİ NAKİT, YÜZDE 20'SİNİ ÇEK, YÜZDE 8'İNİ KART İLE YAPIYOR"-

Nur Öztin Kurak, Türkiye'de KOBi'lerin ticari kartlara bakışını öğrenmek üzere Ocak 2008 itibariyle yaptırdıkları araştırmada ticari kuruluşların satın alımlarda ödemelerin yüzde 41'ini nakit, yüzde 20'sinin çek, yüzde 18'inin kişisel kredi kartı, yüzde 13'ünü de senetle ve en düşük oranla da yüzde 8'inin ticari kartla yapıldığı sonucunun çıktığını söyledi. Visa Ülke Direktörü Kurak, "Ticari karta sahip olmama nedenleri arasında en yüksek oranı yüzde 30 ile ticari kartın gerekli olduğunu düşünmeyenler olduğunu gördük. Yüzde 23'ü iş hacminin büyük olmamasını gösterdi. Yüzde 14'ü ise kişisel kredi kartı yeterli gördüğünü söyledi. Ticari kartı kullananlar avantaj olarak zaman kazandırmasını, nakit akışında iyileşme sağlamasını, seyahat ve konaklamalarda kolaylık ve indirim sağlamasını, muhasebe işlemlerini kolaylaştırma ve maliyetleri azaltma, şirket harcamalarını yakından izleme ve etkin denetleme fırsatı sunmasını açıkladılar" dedi.

-"NAKİTİ İZLEMEK ZOR, KARTI İZLEMEK ÇOK KOLAY"-

Ticari kart kullanımının harcamaların izlenebilirliği açısından çok önemli olduğunu savunan Kurak, "Nakit parayı çok kolay izleyemezsiniz. Ticari kart muhasebeleştirme ve harcamaları elektronik ortamda izleme açısından da çok önemli. Ayrıca ticari işletmelerde birden fazla kişi harcama yapıyor. Bunların tek tek muhasebeleştirilmesi de verimliliği düşürüyor. Ticari kartlarla yapılan harcamaların takibi ekstreler üzerinden çok kolaylaşıyor. Çok farklı zamanlarda birden fazla kişi tarafından yapılan harcamalar konsolide olarak tutulabiliyor. Ticari kartlardan elde edilen puan ve chip paralar sayesinde bunların yeniden harcanabilir gelir haline dönüştüğünü, konaklama ve ulaşımda indirimler sağlandığını kaydeden Nur Öztin Kurak, harcamalar tarih, çalışan adı ve ürün bazında raporlanabiliyor. Bunlar ancak ticari kartlar sayesinde olabilecek avantajlar" diye konuştu.

-550 YOKSUL KADINA SAĞLIK TARAMASI-

İstanbul Bölge Governoru Tuğrul, Visa Europe ile yapılan projeden sağlanan kaynağı sosyal sorumluluk çerçevesinde kullandıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

"Yaklaşık 550 yoksul kadın vatandaşımıza sağlık taraması yaptırdık ve mamografilerini çektirttik. Sadece 2'sinde problem çıktı. Tedavilerini de Rotary yaptırdı. Bu kadınlar arasında hayatlarında hiç doktor görmemiş olanları vardı. Hatta üç kadın vatandaşımızın yıllardır İstanbul'da yaşamasına rağmen Boğaz Köprüsü'nden ilk kez Avrupa yakasına geçtikleri bilgisini almamız da bizde ayrı bir duygusallık yarattı. Bizim için bir tek kişiyi bile kurtarmak çok önemli."

Tahsin Tuğrul, Visa'nın yarattığı fon sayesinde, meslek ve okuma yazma kursları düzenlendiğini, öğrencilere burs verildiğini kaydederek, "Edirne'de 1488 yılından kalma II. Beyazıt Külliyesi vardı ve yok olmak üzereydi. Biz bu tarihi yapıyı restore ettirerek Tıp Müzesine dönüştürdük" dedi.

-"ROTARY EVRENSEL DEĞERLERLE HAREKET EDİYOR"-

Tahsin Tuğrul, Rotary'nin her zaman evrensel değerleri paylaştığını, ilkelerinin toplum ve insanlığa hizmet olduğunu, yerine getirdiği hizmetleri karşılıksız yaptıklarının altını çizerek, "Bizim tek kaynağımız üyelerimizden aldığımız bağışlar ve aidatlardan ya da Visa Europe gibi kuruluşlarla yaptığımız işbirlikleri aracılığıyla elde ettiğimiz gelirlerden oluşuyor. Bizim üyelerimizin tümü meslek ve iş insanı konumunda. Dolayısıyla iş yaşamında kredi kartı, banka kartı bizim için bir ödeme aracı. Bu projede üyelerimizi herhangi bir ürüne ya da markaya yönlendirmek söz konusu olmadı. Ancak ticari kart kullanımının iş hayatlarında verimliliğin sağlanmasında ne derece önemli olduğunu Visa yetkilileri bizlere anlattılar, üyelerimizden aldığımız tepkiler de çok olumlu oldu" değerlendirmesini yaptı. (ANKA)

(NÇ/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title